Све чари Сицилије

Када летујете на Сицилији, источна обала је део острва који неизоставно морате посетити.

Путовања 01.07.2019 | 09:47
Све чари Сицилије
Катанија је највећи град овог дела, а уједно и други по величини на целом острву, после Палерма.

Катанијја се налази у близини Етне, па шетајући кроз централну градску улицу можете да видите сам врх вулкана. У срцу града смештена је пиазза дел Дуомо, а једна од главних улица носи назив Виа Етнеа, што знатно олакшава оријентацију. Одмах иза пиазза дел Дуомо налази се рибља пијаца Песцхериа, вредна посете ако не због куповине онда због специфичне, бучне и ужурбане атмосфере која ће вас овде неминовно дочекати. 

Северно и јужно од Катаније, смештене су Таормина и Сиракуза, два шармантна градића у којима можете уживати и у историјским локалитетима и у предивној природи.

Таормина је посебна по томе што се налази на литицама изнад мора и пружа предиван поглед на Јонско море и Етну. До неких плажа се стиже жичаром, а на свега неколико километара од Таормине налази се туристичко месташце Летојани са фином плажом од ситног шљунка.

Сиракуза, прелепи антички град освојиће вас архитектуром и блиставо плавим морем. Храмови, амфитеатри, зантички замци, воћњаци лимуна и неке од најлепших плажа Сицилије смештени су баш у овом градићу.

Један дан на истоку Сицилије одвојите за одлазак на Етну, највећи активни вулкан Европе. Знатижељни могу да попну и до главног кратера, жичаром или теренским возилом.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар