Sve čari Sicilije

Kada letujete na Siciliji, istočna obala je deo ostrva koji neizostavno morate posetiti.

Putovanja 01.07.2019 | 09:47
Sve čari Sicilije
Katanija je najveći grad ovog dela, a ujedno i drugi po veličini na celom ostrvu, posle Palerma.

Katanijja se nalazi u blizini Etne, pa šetajući kroz centralnu gradsku ulicu možete da vidite sam vrh vulkana. U srcu grada smeštena je piazza del Duomo, a jedna od glavnih ulica nosi naziv Via Etnea, što znatno olakšava orijentaciju. Odmah iza piazza del Duomo nalazi se riblja pijaca Pescheria, vredna posete ako ne zbog kupovine onda zbog specifične, bučne i užurbane atmosfere koja će vas ovde neminovno dočekati. 

Severno i južno od Katanije, smeštene su Taormina i Sirakuza, dva šarmantna gradića u kojima možete uživati i u istorijskim lokalitetima i u predivnoj prirodi.

Taormina je posebna po tome što se nalazi na liticama iznad mora i pruža predivan pogled na Jonsko more i Etnu. Do nekih plaža se stiže žičarom, a na svega nekoliko kilometara od Taormine nalazi se turističko mestašce Letojani sa finom plažom od sitnog šljunka.

Sirakuza, prelepi antički grad osvojiće vas arhitekturom i blistavo plavim morem. Hramovi, amfiteatri, zantički zamci, voćnjaci limuna i neke od najlepših plaža Sicilije smešteni su baš u ovom gradiću.

Jedan dan na istoku Sicilije odvojite za odlazak na Etnu, najveći aktivni vulkan Evrope. Znatiželjni mogu da popnu i do glavnog kratera, žičarom ili terenskim vozilom.

B 92
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar