Америчко чудо од 15 година!

И деби из снова на Вимблдону! Вимблдон је идеално место за нове хероје. И како то само жреб може да направи, деси се да споји нову наду са њеним тениским идолом.

Тенис 01.07.2019 | 10:42
Америчко чудо од 15 година!
Реч је о младој Американки Кори Гоф, новој рекордерки турнира, играчици која је са 15 година и 122 дана најмлађа која је у Опен Ери, дакле од 1968. године, успела да се из квалификација докопа главног жреба. То довољно говори о каквом је таленту реч.

Гоф је тренутно седма на јуниорској ранг листи, 301 на WТА. Одрастала је угледајући се на сестре Вилијамс, а судбина јој је наменила да у понедељак одмери снаге са једном од њих, старијом Венус.

“Сестре Вилијамс су ‘криве’ што сам почела да играм тенис. Имала сам осећај да ћу играти са једном од њих. Многи су ме питали, како ти се допада жреб? Мени се допада, заиста. Играти против једне од најбољих играчица свих времена, шта рећи осим да сам узбуђена, видећу шта ћу урадити”, изјавила је Кори Гоф.

Гофова је прва играчица у главном жребу Вимблдона са 15 година још од 2009. када је то урадила тафашња домаћа нада, Лора Робсон.

“У последњи час сам добила вајлд карту за квалификације. Нисам била ни спакована, лудло је како живот понекад може да вам се промени у секунди”, каже млада Американка.

Венус Вилијамс, која је 23 године осам месеци и 24 дана старија од ње, освојила је пет трофеја овде у Лондону. Разлика је велика у сваком погледу. Можда је ово меч који симболизује смену генерација у америчком женском тенису.

„Не мислим на то колико је Венус старија од мене. И даље има убитачну игру. Надам се да ћу и ја играти тако добро у њеним годинама“, поручила је Кори.

У њеној соби у Делреј Бичу на Флориди на зиду је постер Серене Вилијамс.

„То ми је подсетник како напорно треба радити сваког дана“, каже Гофова.

Серена Вилијамс, која овде покушава да дође до 24. Гренд слем титуле и тиме се изједначи са легендарном Маргарет Корт, каже да је Кори подсећа на њену старију сестру.

“Она је сјајна млада играчица, и тако је опуштена. Дивна је девојка, обожавам њеног тату, они су заиста дивни људи. Ово је велику тренутак за њу и за Венус. Што се тиче моје сестре, играће против играчице која ме доста подсећа на њу. Како физички тако и по свему осталом”, поручила је Серена Вилијамс.

Они који су помислили да су успеси дошли случајно, преварили су се. Играла је финале УС Опена 2017. са 13 година, а прошле године освојила је јуниорски Ролан Гарос.

За крај, каже да не жели да се оптерећује очекивањима других.

“Блесаво је да ме називају будућа ова или она…Ја само покушавам да будем оно што јесам”, поручила је Кори Гоф.

Понедељак и Терен број 1 биће поприште судара генерација. Ужитак је гарантован.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар