Američko čudo od 15 godina!

I debi iz snova na Vimbldonu! Vimbldon je idealno mesto za nove heroje. I kako to samo žreb može da napravi, desi se da spoji novu nadu sa njenim teniskim idolom.

Tenis 01.07.2019 | 10:42
Američko čudo od 15 godina!
Reč je o mladoj Amerikanki Kori Gof, novoj rekorderki turnira, igračici koja je sa 15 godina i 122 dana najmlađa koja je u Open Eri, dakle od 1968. godine, uspela da se iz kvalifikacija dokopa glavnog žreba. To dovoljno govori o kakvom je talentu reč.

Gof je trenutno sedma na juniorskoj rang listi, 301 na WTA. Odrastala je ugledajući se na sestre Vilijams, a sudbina joj je namenila da u ponedeljak odmeri snage sa jednom od njih, starijom Venus.

“Sestre Vilijams su ‘krive’ što sam počela da igram tenis. Imala sam osećaj da ću igrati sa jednom od njih. Mnogi su me pitali, kako ti se dopada žreb? Meni se dopada, zaista. Igrati protiv jedne od najboljih igračica svih vremena, šta reći osim da sam uzbuđena, videću šta ću uraditi”, izjavila je Kori Gof.

Gofova je prva igračica u glavnom žrebu Vimbldona sa 15 godina još od 2009. kada je to uradila tafašnja domaća nada, Lora Robson.

“U poslednji čas sam dobila vajld kartu za kvalifikacije. Nisam bila ni spakovana, ludlo je kako život ponekad može da vam se promeni u sekundi”, kaže mlada Amerikanka.

Venus Vilijams, koja je 23 godine osam meseci i 24 dana starija od nje, osvojila je pet trofeja ovde u Londonu. Razlika je velika u svakom pogledu. Možda je ovo meč koji simbolizuje smenu generacija u američkom ženskom tenisu.

„Ne mislim na to koliko je Venus starija od mene. I dalje ima ubitačnu igru. Nadam se da ću i ja igrati tako dobro u njenim godinama“, poručila je Kori.

U njenoj sobi u Delrej Biču na Floridi na zidu je poster Serene Vilijams.

„To mi je podsetnik kako naporno treba raditi svakog dana“, kaže Gofova.

Serena Vilijams, koja ovde pokušava da dođe do 24. Grend slem titule i time se izjednači sa legendarnom Margaret Kort, kaže da je Kori podseća na njenu stariju sestru.

“Ona je sjajna mlada igračica, i tako je opuštena. Divna je devojka, obožavam njenog tatu, oni su zaista divni ljudi. Ovo je veliku trenutak za nju i za Venus. Što se tiče moje sestre, igraće protiv igračice koja me dosta podseća na nju. Kako fizički tako i po svemu ostalom”, poručila je Serena Vilijams.

Oni koji su pomislili da su uspesi došli slučajno, prevarili su se. Igrala je finale US Opena 2017. sa 13 godina, a prošle godine osvojila je juniorski Rolan Garos.

Za kraj, kaže da ne želi da se opterećuje očekivanjima drugih.

“Blesavo je da me nazivaju buduća ova ili ona…Ja samo pokušavam da budem ono što jesam”, poručila je Kori Gof.

Ponedeljak i Teren broj 1 biće poprište sudara generacija. Užitak je garantovan.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar