Правда: 460 дана борбе за истину

Грађани Бањалуке наставили су да се окупљају у знак подешке породици Драгичевић која тражи истину о смрти Давида Драгичевића.

Република Српска 30.06.2019 | 20:07
Правда: 460 дана борбе за истину
460. дан за редом поручују да нема одустајања и да је сваки дан све тежи јер нема информација о томе ко је убио Давида.

Као и претходних дана окупили су се на клупама у непосредној близини храма Христа Спаситеља. Нису прилазили храму нити су реметили рад цркве.

Њима се придружила и мајка покојног Давида, Сузана Радановић, што су грађани посебно поздравили.

Битно је рећи да ни вечерас није било припадника Полиције, ни у близину парка, нити на улазима у храм.

(БН)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Ђорђе

30.06.2019 18:20

Титу није пошло за руком, да подијели СПЦ (Српаку Православну Цркву), а имао је у цркви припаднике ДБ. Они, ДБ-овци, су и сада тамо и сада раде за интерес мафије. Титови ДБ у цркви су радили лоше ствари такође, али у интересу државе, која није била мафија. Кавези ће се испразнити чим ОН падне. Када једна овца крене, одоше све, тако ће бити са полусвијетом око њега. Ја кажем ОН и Ви занте кој то, е то је страшно и жалосно, што сви занмо кад се каже ОН, како се зове. Доље ОН и одоше сви...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

30.06.2019 18:53

Само идиот мозе да писе такве небулозе. Ти узео себи за право да оцјењујес и да коментарисес институцију стару двије хиљаде година. То је наса црква. Има своја правила а твоје је хоцес ли да идес у цркву да вјерујес или невјерујес.

Name

!!!

30.06.2019 19:21

Није да није Брозу по несто на слабљењу СПЦ и посло за руком. Примјера ради Македонска православна црква никад призната од Васељенске патријарсије је управо Брозов посао уплитања у рад цркве. даље, након смрти патријарха Викентија код избора његовог наследника владике су на сабору свеле избор на 3 кандидата од којих је 1 од њих био блазенопоцивси митрополит Новограцаницки Иринеј Ковацевиц. Требало је да се измедју г. Иринеја и јос 2 епископа цијих се имена не сјецам те давне 1962 се изабере нови поглавар СПЦ, но медјутим изгледа да се у избор умијесао Слободан Пенезиц Крцун и Викентијев наследник је постао Хранислав Дјориц то јест тадасњи владика Зицки Герман. Тога ради група епископа око Иринеја један се звао Дионисије, други Фирмилијан, цини ми се да су јос двоица били у том колу су направили у СПЦ раскол који је тек 1990 ријесио светац који је ходао насом земљом патријарх Павле Стојцевиц. Патријарх Герман је прилицно дуго столовао на престолу светог Саве од 1962 па до 1989 кад је на Газиместану сломио кук, легао у болницу гдје се и упокоио. Неспорно је да је патријарх Герман медју владикама био мозда најсколованији, но медјутим као свестеник је био мирјанин, то јест имао је супругу и 2 сина. Кад је постао удовац добио је име Герман и то је оно сто су му остале владике споцитавале јер су сви на епископске тронове долазили из монаског реда. Да ли је поцивси патријарх Герман био у групи црвених, то нити знам, а нити тврдим? Да је за свог патријараског слузбовања урадио неколико добрих ствари за цркву јесто свакако. Подизање у Јасеновцу Ивањданског храма из русевине гдје су устасе запалиле цркву пуну вјерујуцег народа. Друга велика ствар је сто је захваљујуци њему 1984 настављени радови на до тада запустеном и напустеном радилисту храма на Врацару сто се никако није свидјало тадасњим црвеним властима. Многа свестена лица су у Брозово вријеме тамницена, прогањана, неки су вјероватно били слабији па поклекли. Један од оних којег нису успјели да сломе је свакако викарни епископ Моравицки Варнава који је своју вјеру и оданост цркви платио зивотом.

Name

2000

30.06.2019 19:24

Како брате 2000 година када тад није ни постојала Православна црква, а камоли Српска православна црква.

Name

РЕ

30.06.2019 19:34

НИКАДА ВИШЕ НИЈЕ ПОДЈЕЛЕ У СПЦ КАО САДА. ТУЖНО ЈЕСТЕ АЛИ ИСТИНИТО.

Name

Ре

30.06.2019 19:39

Боки, иди спавати, прошло је радно вријеме. Обавезно поједи један сендвич прије спавања.

Name

Ре Боки

30.06.2019 19:46

Ти боки очито ниси свјестан да ништа није као што је било до прије 10 година а не 200. Политика је највеће зло модерног доба

Name

Не рисе за 2000

30.06.2019 20:42

Црква се подијелила послије на истоцну православну И западну католицку И обадвије су старе 2000 гидина а придјев који ознацава народ Српска православна црква је стара 800 година. Јели ти сад мало јасније?

Name

ЖИКА Ж

01.07.2019 06:09

Вјера нас учи да чинимо добр, да осуђујемо зло, да волимо ближњег свога, да не крадемо, да не убијамо, иииии !!!

Name

СЛАВИША ИЗ ПРИЈЕДОРА

01.07.2019 06:47

Цркву је подјелио Милорад Додик!!! Од када је дошао на власт Патријарх му кући под шатор долази на славу. Видјећемо хоће ли Патријар долазити кад не буде у власти или немилости народа Србије.