Pravda: 460 dana borbe za istinu

Građani Banjaluke nastavili su da se okupljaju u znak podeške porodici Dragičević koja traži istinu o smrti Davida Dragičevića.

Republika Srpska 30.06.2019 | 20:07
Pravda: 460 dana borbe za istinu
460. dan za redom poručuju da nema odustajanja i da je svaki dan sve teži jer nema informacija o tome ko je ubio Davida.

Kao i prethodnih dana okupili su se na klupama u neposrednoj blizini hrama Hrista Spasitelja. Nisu prilazili hramu niti su remetili rad crkve.

Njima se pridružila i majka pokojnog Davida, Suzana Radanović, što su građani posebno pozdravili.

Bitno je reći da ni večeras nije bilo pripadnika Policije, ni u blizinu parka, niti na ulazima u hram.

(BN)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Đorđe

30.06.2019 18:20

Titu nije pošlo za rukom, da podijeli SPC (Srpaku Pravoslavnu Crkvu), a imao je u crkvi pripadnike DB. Oni, DB-ovci, su i sada tamo i sada rade za interes mafije. Titovi DB u crkvi su radili loše stvari takođe, ali u interesu države, koja nije bila mafija. Kavezi će se isprazniti čim ON padne. Kada jedna ovca krene, odoše sve, tako će biti sa polusvijetom oko njega. Ja kažem ON i Vi zante koj to, e to je strašno i žalosno, što svi zanmo kad se kaže ON, kako se zove. Dolje ON i odoše svi...

ODGOVORITE
Name

Boki

30.06.2019 18:53

Samo idiot moze da pise takve nebuloze. Ti uzeo sebi za pravo da ocjenjujes i da komentarises instituciju staru dvije hiljade godina. To je nasa crkva. Ima svoja pravila a tvoje je hoces li da ides u crkvu da vjerujes ili nevjerujes.

Name

!!!

30.06.2019 19:21

Nije da nije Brozu po nesto na slabljenju SPC i poslo za rukom. Primjera radi Makedonska pravoslavna crkva nikad priznata od Vaseljenske patrijarsije je upravo Brozov posao uplitanja u rad crkve. dalje, nakon smrti patrijarha Vikentija kod izbora njegovog naslednika vladike su na saboru svele izbor na 3 kandidata od kojih je 1 od njih bio blazenopocivsi mitropolit Novogracanicki Irinej Kovacevic. Trebalo je da se izmedju g. Irineja i jos 2 episkopa cijih se imena ne sjecam te davne 1962 se izabere novi poglavar SPC, no medjutim izgleda da se u izbor umijesao Slobodan Penezic Krcun i Vikentijev naslednik je postao Hranislav Djoric to jest tadasnji vladika Zicki German. Toga radi grupa episkopa oko Irineja jedan se zvao Dionisije, drugi Firmilijan, cini mi se da su jos dvoica bili u tom kolu su napravili u SPC raskol koji je tek 1990 rijesio svetac koji je hodao nasom zemljom patrijarh Pavle Stojcevic. Patrijarh German je prilicno dugo stolovao na prestolu svetog Save od 1962 pa do 1989 kad je na Gazimestanu slomio kuk, legao u bolnicu gdje se i upokoio. Nesporno je da je patrijarh German medju vladikama bio mozda najskolovaniji, no medjutim kao svestenik je bio mirjanin, to jest imao je suprugu i 2 sina. Kad je postao udovac dobio je ime German i to je ono sto su mu ostale vladike spocitavale jer su svi na episkopske tronove dolazili iz monaskog reda. Da li je pocivsi patrijarh German bio u grupi crvenih, to niti znam, a niti tvrdim? Da je za svog patrijaraskog sluzbovanja uradio nekoliko dobrih stvari za crkvu jesto svakako. Podizanje u Jasenovcu Ivanjdanskog hrama iz rusevine gdje su ustase zapalile crkvu punu vjerujuceg naroda. Druga velika stvar je sto je zahvaljujuci njemu 1984 nastavljeni radovi na do tada zapustenom i napustenom radilistu hrama na Vracaru sto se nikako nije svidjalo tadasnjim crvenim vlastima. Mnoga svestena lica su u Brozovo vrijeme tamnicena, proganjana, neki su vjerovatno bili slabiji pa poklekli. Jedan od onih kojeg nisu uspjeli da slome je svakako vikarni episkop Moravicki Varnava koji je svoju vjeru i odanost crkvi platio zivotom.

Name

2000

30.06.2019 19:24

Kako brate 2000 godina kada tad nije ni postojala Pravoslavna crkva, a kamoli Srpska pravoslavna crkva.

Name

RE

30.06.2019 19:34

NIKADA VIŠE NIJE PODJELE U SPC KAO SADA. TUŽNO JESTE ALI ISTINITO.

Name

Re

30.06.2019 19:39

Boki, idi spavati, prošlo je radno vrijeme. Obavezno pojedi jedan sendvič prije spavanja.

Name

Re Boki

30.06.2019 19:46

Ti boki očito nisi svjestan da ništa nije kao što je bilo do prije 10 godina a ne 200. Politika je najveće zlo modernog doba

Name

Ne rise za 2000

30.06.2019 20:42

Crkva se podijelila poslije na istocnu pravoslavnu I zapadnu katolicku I obadvije su stare 2000 gidina a pridjev koji oznacava narod Srpska pravoslavna crkva je stara 800 godina. Jeli ti sad malo jasnije?

Name

ŽIKA Ž

01.07.2019 06:09

Vjera nas uči da činimo dobr, da osuđujemo zlo, da volimo bližnjeg svoga, da ne krademo, da ne ubijamo, iiiii !!!

Name

SLAVIŠA IZ PRIJEDORA

01.07.2019 06:47

Crkvu je podjelio Milorad Dodik!!! Od kada je došao na vlast Patrijarh mu kući pod šator dolazi na slavu. Vidjećemo hoće li Patrijar dolaziti kad ne bude u vlasti ili nemilosti naroda Srbije.