Интерес странке на првом мјесту

- Испред личног интереса ми је интерес СДС-а и не мислим да Мићић и Милићевић могу да покажу љутњу. Ако ко зна за демократски амбијент, то је СДС. Можда у СДС-у има мало више демократије. Кажем - можда", рекао је Говедарица, гостујући у програму Н1.

Република Српска 29.06.2019 | 15:21
Интерес странке на првом мјесту
- Оно што мислим, то говорим, оно што говорим - то радим. Прије два, три или четири мјесеца сам говорио да је најбоље рјешење за СДС да се окупимо око једног кандидата, једне личности. Та личност са собом мора да носи одређени степен аутиритета, политичког интегритета, ко има искуства - сматрајући да је то најбоље рјешење. Тада сам наглас изговорио име Мирка Шаровића. То што сам говорио, данас сам урадио. Са својим знањем, искуством и резултатима које има у Савјету министара протекле четири године, на бази свега тога и сита и решета које је прошао у СДС-у, мислим да би он био најбоље рјешење за странку", појаснио је предсједник СДС-а Вукота Говедарица своју одлуку да одустане од кандидатуре за предсједника СДС-а у корист Шаровића.

Казао је да остали кандидати немају разлога да се љуте.

"Да се уђе са четири кандидата, ја мислим да нема потребе, то је лоше рјешење. Видјећете да сам и раније говорио да по мом увјерењу најбољи приступ би био усагласити се око једног кандидата, тако смирити унутарстраначке тензије. Тај кандидат је, према мом увјерењу, господин Шаровић. Пошто нисмо могли да се усагласимо да идемо тим путем, са једним кандидатом, онда је јасно било да оно што сам говорио да данас покажем у јавности. Испред личног интереса ми је интерес СДС-а, и не мислим да Мићић и Милићевић могу да покажу љутњу. Ако ко зна за демократски амбијент, то је СДС. Можда у СДС-у има мало више демократије. Кажем - можда", навео је Говедарица за Н1.

"У неким партијама постоји само један предсједник, ја сам шести предсједник СДС-а, сутра ће бити изабран седми. Странка је прошла за ових 30 година тежак период. Биће још предсједника, то осликава тај демократски амбијент", додао је.

Он је казао да се СДС на ранијим сједницама Главног одбора у Републици Српској и на државном нивоу позиционирала као опозициона странка.

"Ми смо се на сједници Главног одбора опредијелили како ћемо дјеловати, казали смо да ћемо дјеловати као опозиција. Знате да смо у марту одбили понуду СНСД-а да учестујемо у власти. И ту смо се позиционирали као опозиција. Ново руководство највјероватније ту одлуку може преиспитати. Легитимно је да руководство каже да ли су одлуке биле исправне. Из њиховог угла. Из мог угла - мислим да су биле исправне", казао је Говедарица.

Он је мишљења да неће доћи до промјене када је позиционирање СДС-а у питању.

Закључио је да то мишљење с њим дијели и Шаровић, будући да је на сједници Главног одбора казао да СДС нема шта да ради у коалицији са СНСД-ом.

(БН/Н1)

Коментари / 32

Оставите коментар
Name

Милован Теслицки

29.06.2019 13:27

Само против издајника Милицевица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МРВА

29.06.2019 15:26

Није тачно да је издајник! Откуд вам то људи, до јуче је био херој отпора црвеној секти у Теслићу, родном мјесту Бисерке и .....(Богданића). Зар и унутарстраначки избори морају бити обиљежени прљавом кампањом? Преузели сте тај погани ријечник од "Црвених кмера", "издајник" свако онај ко није мени по вољи је издајник.

Name

Скептик

29.06.2019 15:39

Коначан крај опозиције какву смо до сада знали. Коначан крај надања да ће Рудоњина секта отићи. У наредном периоду ће доћи до смиривања ситуације, поготово ове оштре реторике и то са обе стране. Миран крај демократије и миран крај Републике Српске. Коначан завршетак окупције али и пљачке ове земље. Нема овде више наде.

Name

Цувајте СДС

29.06.2019 13:28

Браво Вукота, не дај те странку оним издајницима Милану и Цицку. Ако им није добро у СДС нек иду Мили под скуте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КСС

29.06.2019 13:39

Више бих вољела да сте ви предсједник али ваша одлука показује вашу величину а и добру процјену.Ваше вријеме долази.

Name

Сдс

29.06.2019 13:57

Ма пресли су они

Name

!!!

29.06.2019 13:32

Људина! Паметан, елоквентан, принципијелан, достојанствен, постен све сто треба да има Он има! Свака Вам цаст!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИЗБОР ЈЕ ТРЕБАО БИТИ ЛАК

29.06.2019 14:16

Нажалост најбољи кандидат одустаје.Да смо нормални избор би био лак. Делегати гласајте по савјести!

Name

ре иyбор је требао бити лак

29.06.2019 16:33

Разуман потез у овим тешким тренуцима за СДС. Шаровић је ипак једини од старе гарнитуре који је остао у СДС од њеног оснивања.

Name

БЛ

29.06.2019 13:47

Вукота не дајте странку Додику за име Бога! Цицка и Соњу удаљите сто даље од странке.. Од било каквих одлуцивања. Доброј це се врло брзо преобразити у оно ста је и био.. Бастион СДС-а! Обрен це и поп идуце године отисци у историју заједно саБранковицем. Милице иц није лос напротив! ТСа њиме итекако има испијеха. Години све указује да се заједно одржавају Опсти и Локални избори. Многи Бранковици неста е са политике сцене! Медју првима Цицко, Обрен" Соња Карадзиц...Цавиц

ОДГОВОРИТЕ
Name

@БЛ

29.06.2019 21:27

Обрен це да се врати у СДС и то прије сљедећих избора (2020)... Њему и екипи није проблем да мало љубе дупе Додику, мало Ердогану, мало Вучићу, мало Изетбеговићу.....мало више Шаровићу....и тако укруг.....само да су у власти!

Name

Поп јовица

30.06.2019 19:03

Господина Миличевића је скупо коштала подршка СНСД-а и Цицка Бјелице! То је уништило његову кандидатуру! Са СНСД-ом нема коалиције јер је то секта која је опљачкала Републику Српску и која је одговорна за масовно исељавање нашег народа,корупцију...

Name

Дусан

29.06.2019 13:59

Цеститам Вукота на мудром и у овом моменту најбољем потезу за СДС, а то је да Мирко Саровиц буде предсједник!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славица

29.06.2019 13:59

Постао си морална величина за политичаре, тешко да ћете ико моћи замјенити. Многи среће, здравља и успјеха у даљем раду, а г-дину Шаровићу желим изборну побједу и да помете наказе и Додикове полтроне Цицка и Соњу

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗДРАВ РАЗУМ

29.06.2019 14:03

НАРОД ЈЕ ГЛАСАО ЗА ТЕБЕ А НЕ ЗА СДС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОРАЦ Р СРПСКЕ

29.06.2019 14:10

Ј..БО ТЕ КРИМИНАЛАЦ ДОДИК ГЛАСАЈ ЗА ЊЕГА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Напријед

29.06.2019 14:15

Свака Вам част господине Говедарица, да Вас није СДС би већ био у загрљају СНСД-а!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маки

29.06.2019 14:46

Шаровић је једини и прави Алфа вођа.Миран,тих,скроман,а нада све паметан и поштен.Већ сам прије неко вријеме писао да Говедарица није Алфа вођа.Али свака му част,да је и сам схватио да је Шаровић прави људинаи прави патриота.Човјек који се доказао на многим позицихама.Нека је са срећом.Ако ико успије скинути ону лоповску багру,онда је то Шаровић,јер народ је уз њега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Маки

30.06.2019 06:13

Шаровиц је прави Алфа Србин.... Не требају мирни, тихи и паметни да заводе ред...напротив! Ал' ће им се Мирко свега наговорити....мирно, тихо и паметно и... шта онда???

Name

Пеп

29.06.2019 15:03

ха ха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Једини

29.06.2019 15:13

Вукота је један једини, драги Боже чувај га како од вањских тако и од унутрашњих катила! Како од Додика тако од Цицка, Соње, Бабаљ и сличних.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ив

29.06.2019 15:20

Ајмо Милицевицу одустани и ти! Али нецес јел да? Зељкица другарица те подрзава да растурис Сдс у име Додика!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

29.06.2019 15:27

У СДС у је демократија је схвацена као анархија,производ старих кадрова,и тези у прослост.Избацили су Вукоту,потросили искусни лопови! СДС треба распустити и као нов СДС профилисати као будуцност!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СКЈ

29.06.2019 16:24

Вукота ти си убједљиво побједио Зељку у Сокоцу. Цланови СДС а Сокоца су за тебе листом. Бјелица је самоинцијативно пустио вијест у медије да СДС Сокоца подрзава Милицевица и тиме СДС претворио у приватну прцију ради ситносопственицких интереса. Под хитно распустити ОО СДС Соколац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС

29.06.2019 16:47

Одустао би Милицевиц , ал му неда супруга ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

29.06.2019 18:07

Многи су замјерали,односно споцитавали предсједнику Говедарици да није одрзао обецање и поднио оставку послије пораза на изборима 2018,поготово су то потенцирали они који су пораз призељкивали и у њему активно судјеловали,ако је уопсте и био пораз(знамо све).Ти и такви су циљали и гадјали цовјека у оно у сто је најосјетљивији,у цаст,у образ,у ријец....Сад послије голготе кроз коју је просао то висе нико не помиње,перфидно и свјесно наравно,јер су свјесни да би он цак и то уцинио да је имао коме да странку у том тренутку препусти...Саровиц је био ангазован у пуном капацитету јос увијек у савјету министара,по сопственом избору ван најузих странацких активности у пуном обиму,предсједник је одговорно и паметно процијенио да би таквим потезом странку на тацни предао Додику и СНСД,имајуци у виду перманентно кокетирање појединих старих функционера са истима....Овим потезом је одрзао моралну лекцију свима,унутар СДС и ван њега,да није сујетни и арогантни владаоц него напротив неко ко је спреман поднијети сваку могуцу зртву за оцување странке на њеним истинским и изворним принципима.Зато је овај његов потез додатно вриједан дивљења и постовања,ко мозе и ко то има право да му сад споцитава лосе намјере,незрелост,неискуство или непотизам.Оцувати странку,издрзати све притиске па тек онда такву консолидовану и јос неукаљану дати на управљање слицном себи,мирном и надасве принципијелном и искусном функционеру какав Мирко Саровиц неупитно јесте...Тако то раде велики људи,неоптерециени прослосцу,добронамјерни и рационални у садасњости и цврсто опредијељени у будуцности...Постовање...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Најбољи

29.06.2019 20:51

Зоране, све си тако лијепо сагледао и објаснио, ја само имам додати "хвала Вам господине Говедарица што сте сачували странку"!

Name

Ре Најбољи

29.06.2019 22:07

бас тако! Хвала Вам Вукота!

Name

Мрки

29.06.2019 20:24

Саровиц је добар а оног другог непознам ал док га спириц хвали мора да је подобан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

29.06.2019 20:28

ЧОЈСТВО.ТО ЈЕ ТО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ако

29.06.2019 23:34

С вјером у Бога! Бранимо СДС као Републику Српску!!! Ако то одбранимо, има наде, ако не има пропасти а онда смо прокоцкали зивоте нових генерација и показали да је зртва била узалудна и бесмислена.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ако

30.06.2019 04:53

С вјером у Бога! Бранимо СДС као Републику Српску!!! Ако то одбранимо, има наде, ако не има пропасти а онда смо прокоцкали зивоте нових генерација и показали да је зртва била узалудна и бесмислена.....

ОДГОВОРИТЕ