Interes stranke na prvom mjestu

- Ispred ličnog interesa mi je interes SDS-a i ne mislim da Mićić i Milićević mogu da pokažu ljutnju. Ako ko zna za demokratski ambijent, to je SDS. Možda u SDS-u ima malo više demokratije. Kažem - možda", rekao je Govedarica, gostujući u programu N1.

Republika Srpska 29.06.2019 | 15:21
Interes stranke na prvom mjestu
- Ono što mislim, to govorim, ono što govorim - to radim. Prije dva, tri ili četiri mjeseca sam govorio da je najbolje rješenje za SDS da se okupimo oko jednog kandidata, jedne ličnosti. Ta ličnost sa sobom mora da nosi određeni stepen autiriteta, političkog integriteta, ko ima iskustva - smatrajući da je to najbolje rješenje. Tada sam naglas izgovorio ime Mirka Šarovića. To što sam govorio, danas sam uradio. Sa svojim znanjem, iskustvom i rezultatima koje ima u Savjetu ministara protekle četiri godine, na bazi svega toga i sita i rešeta koje je prošao u SDS-u, mislim da bi on bio najbolje rješenje za stranku", pojasnio je predsjednik SDS-a Vukota Govedarica svoju odluku da odustane od kandidature za predsjednika SDS-a u korist Šarovića.

Kazao je da ostali kandidati nemaju razloga da se ljute.

"Da se uđe sa četiri kandidata, ja mislim da nema potrebe, to je loše rješenje. Vidjećete da sam i ranije govorio da po mom uvjerenju najbolji pristup bi bio usaglasiti se oko jednog kandidata, tako smiriti unutarstranačke tenzije. Taj kandidat je, prema mom uvjerenju, gospodin Šarović. Pošto nismo mogli da se usaglasimo da idemo tim putem, sa jednim kandidatom, onda je jasno bilo da ono što sam govorio da danas pokažem u javnosti. Ispred ličnog interesa mi je interes SDS-a, i ne mislim da Mićić i Milićević mogu da pokažu ljutnju. Ako ko zna za demokratski ambijent, to je SDS. Možda u SDS-u ima malo više demokratije. Kažem - možda", naveo je Govedarica za N1.

"U nekim partijama postoji samo jedan predsjednik, ja sam šesti predsjednik SDS-a, sutra će biti izabran sedmi. Stranka je prošla za ovih 30 godina težak period. Biće još predsjednika, to oslikava taj demokratski ambijent", dodao je.

On je kazao da se SDS na ranijim sjednicama Glavnog odbora u Republici Srpskoj i na državnom nivou pozicionirala kao opoziciona stranka.

"Mi smo se na sjednici Glavnog odbora opredijelili kako ćemo djelovati, kazali smo da ćemo djelovati kao opozicija. Znate da smo u martu odbili ponudu SNSD-a da učestujemo u vlasti. I tu smo se pozicionirali kao opozicija. Novo rukovodstvo najvjerovatnije tu odluku može preispitati. Legitimno je da rukovodstvo kaže da li su odluke bile ispravne. Iz njihovog ugla. Iz mog ugla - mislim da su bile ispravne", kazao je Govedarica.

On je mišljenja da neće doći do promjene kada je pozicioniranje SDS-a u pitanju.

Zaključio je da to mišljenje s njim dijeli i Šarović, budući da je na sjednici Glavnog odbora kazao da SDS nema šta da radi u koaliciji sa SNSD-om.

(BN/N1)

Komentari / 32

Ostavite komentar
Name

Milovan Teslicki

29.06.2019 13:27

Samo protiv izdajnika Milicevica.

ODGOVORITE
Name

MRVA

29.06.2019 15:26

Nije tačno da je izdajnik! Otkud vam to ljudi, do juče je bio heroj otpora crvenoj sekti u Tesliću, rodnom mjestu Biserke i .....(Bogdanića). Zar i unutarstranački izbori moraju biti obilježeni prljavom kampanjom? Preuzeli ste taj pogani riječnik od "Crvenih kmera", "izdajnik" svako onaj ko nije meni po volji je izdajnik.

Name

Skeptik

29.06.2019 15:39

Konačan kraj opozicije kakvu smo do sada znali. Konačan kraj nadanja da će Rudonjina sekta otići. U narednom periodu će doći do smirivanja situacije, pogotovo ove oštre retorike i to sa obe strane. Miran kraj demokratije i miran kraj Republike Srpske. Konačan završetak okupcije ali i pljačke ove zemlje. Nema ovde više nade.

Name

Cuvajte SDS

29.06.2019 13:28

Bravo Vukota, ne daj te stranku onim izdajnicima Milanu i Cicku. Ako im nije dobro u SDS nek idu Mili pod skute.

ODGOVORITE
Name

КСС

29.06.2019 13:39

Више бих вољела да сте ви преdсједник али ваша одлука показује вашу величину а и добру процјену.Ваше вријеме долази.

Name

Sds

29.06.2019 13:57

Ma presli su oni

Name

!!!

29.06.2019 13:32

Ljudina! Pametan, elokventan, principijelan, dostojanstven, posten sve sto treba da ima On ima! Svaka Vam cast!

ODGOVORITE
Name

IZBOR JE TREBAO BITI LAK

29.06.2019 14:16

Nažalost najbolji kandidat odustaje.Da smo normalni izbor bi bio lak. Delegati glasajte po savjesti!

Name

re iybor je trebao biti lak

29.06.2019 16:33

Razuman potez u ovim teškim trenucima za SDS. Šarović je ipak jedini od stare garniture koji je ostao u SDS od njenog osnivanja.

Name

BL

29.06.2019 13:47

Vukota ne dajte stranku Dodiku za ime Boga! Cicka i Sonju udaljite sto dalje od stranke.. Od bilo kakvih odlucivanja. Dobroj ce se vrlo brzo preobraziti u ono sta je i bio.. Bastion SDS-a! Obren ce i pop iduce godine otisci u istoriju zajedno saBrankovicem. Milice ic nije los naprotiv! TSa njime itekako ima ispijeha. Godini sve ukazuje da se zajedno održavaju Opsti i Lokalni izbori. Mnogi Brankovici nesta e sa politike scene! Medju prvima Cicko, Obren" Sonja Karadzic...Cavic

ODGOVORITE
Name

@BL

29.06.2019 21:27

Obren ce da se vrati u SDS i to prije sljedećih izbora (2020)... Njemu i ekipi nije problem da malo ljube dupe Dodiku, malo Erdoganu, malo Vučiću, malo Izetbegoviću.....malo više Šaroviću....i tako ukrug.....samo da su u vlasti!

Name

Pop jovica

30.06.2019 19:03

Gospodina Miličevića je skupo koštala podrška SNSD-a i Cicka Bjelice! To je uništilo njegovu kandidaturu! Sa SNSD-om nema koalicije jer je to sekta koja je opljačkala Republiku Srpsku i koja je odgovorna za masovno iseljavanje našeg naroda,korupciju...

Name

Dusan

29.06.2019 13:59

Cestitam Vukota na mudrom i u ovom momentu najboljem potezu za SDS, a to je da Mirko Sarovic bude predsjednik!

ODGOVORITE
Name

Slavica

29.06.2019 13:59

Postao si moralna veličina za političare, teško da ćete iko moći zamjeniti. Mnogi sreće, zdravlja i uspjeha u daljem radu, a g-dinu Šaroviću želim izbornu pobjedu i da pomete nakaze i Dodikove poltrone Cicka i Sonju

ODGOVORITE
Name

ZDRAV RAZUM

29.06.2019 14:03

NAROD JE GLASAO ZA TEBE A NE ZA SDS.

ODGOVORITE
Name

BORAC R SRPSKE

29.06.2019 14:10

J..BO TE KRIMINALAC DODIK GLASAJ ZA NJEGA

ODGOVORITE
Name

Naprijed

29.06.2019 14:15

Svaka Vam čast gospodine Govedarica, da Vas nije SDS bi već bio u zagrljaju SNSD-a!

ODGOVORITE
Name

Maki

29.06.2019 14:46

Šarović je jedini i pravi Alfa vođa.Miran,tih,skroman,a nada sve pametan i pošten.Već sam prije neko vrijeme pisao da Govedarica nije Alfa vođa.Ali svaka mu čast,da je i sam shvatio da je Šarović pravi ljudinai pravi patriota.Čovjek koji se dokazao na mnogim pozicihama.Neka je sa srećom.Ako iko uspije skinuti onu lopovsku bagru,onda je to Šarović,jer narod je uz njega.

ODGOVORITE
Name

@Maki

30.06.2019 06:13

Šarovic je pravi Alfa Srbin.... Ne trebaju mirni, tihi i pametni da zavode red...naprotiv! Al' će im se Mirko svega nagovoriti....mirno, tiho i pametno i... šta onda???

Name

Pep

29.06.2019 15:03

ha ha

ODGOVORITE
Name

Jedini

29.06.2019 15:13

Vukota je jedan jedini, dragi Bože čuvaj ga kako od vanjskih tako i od unutrašnjih katila! Kako od Dodika tako od Cicka, Sonje, Babalj i sličnih.

ODGOVORITE
Name

Iv

29.06.2019 15:20

Ajmo Milicevicu odustani i ti! Ali neces jel da? Zeljkica drugarica te podrzava da rasturis Sds u ime Dodika!

ODGOVORITE
Name

Da

29.06.2019 15:27

U SDS u je demokratija je shvacena kao anarhija,proizvod starih kadrova,i tezi u proslost.Izbacili su Vukotu,potrosili iskusni lopovi! SDS treba raspustiti i kao nov SDS profilisati kao buducnost!!!

ODGOVORITE
Name

SKJ

29.06.2019 16:24

Vukota ti si ubjedljivo pobjedio Zeljku u Sokocu. Clanovi SDS a Sokoca su za tebe listom. Bjelica je samoincijativno pustio vijest u medije da SDS Sokoca podrzava Milicevica i time SDS pretvorio u privatnu prciju radi sitnosopstvenickih interesa. Pod hitno raspustiti OO SDS Sokolac.

ODGOVORITE
Name

SDS

29.06.2019 16:47

Odustao bi Milicevic , al mu neda supruga ...

ODGOVORITE
Name

Zoran

29.06.2019 18:07

Mnogi su zamjerali,odnosno spocitavali predsjedniku Govedarici da nije odrzao obecanje i podnio ostavku poslije poraza na izborima 2018,pogotovo su to potencirali oni koji su poraz prizeljkivali i u njemu aktivno sudjelovali,ako je uopste i bio poraz(znamo sve).Ti i takvi su ciljali i gadjali covjeka u ono u sto je najosjetljiviji,u cast,u obraz,u rijec....Sad poslije golgote kroz koju je prosao to vise niko ne pominje,perfidno i svjesno naravno,jer su svjesni da bi on cak i to ucinio da je imao kome da stranku u tom trenutku prepusti...Sarovic je bio angazovan u punom kapacitetu jos uvijek u savjetu ministara,po sopstvenom izboru van najuzih stranackih aktivnosti u punom obimu,predsjednik je odgovorno i pametno procijenio da bi takvim potezom stranku na tacni predao Dodiku i SNSD,imajuci u vidu permanentno koketiranje pojedinih starih funkcionera sa istima....Ovim potezom je odrzao moralnu lekciju svima,unutar SDS i van njega,da nije sujetni i arogantni vladaoc nego naprotiv neko ko je spreman podnijeti svaku mogucu zrtvu za ocuvanje stranke na njenim istinskim i izvornim principima.Zato je ovaj njegov potez dodatno vrijedan divljenja i postovanja,ko moze i ko to ima pravo da mu sad spocitava lose namjere,nezrelost,neiskustvo ili nepotizam.Ocuvati stranku,izdrzati sve pritiske pa tek onda takvu konsolidovanu i jos neukaljanu dati na upravljanje slicnom sebi,mirnom i nadasve principijelnom i iskusnom funkcioneru kakav Mirko Sarovic neupitno jeste...Tako to rade veliki ljudi,neopterecieni prosloscu,dobronamjerni i racionalni u sadasnjosti i cvrsto opredijeljeni u buducnosti...Postovanje...

ODGOVORITE
Name

Najbolji

29.06.2019 20:51

Zorane, sve si tako lijepo sagledao i objasnio, ja samo imam dodati "hvala Vam gospodine Govedarica što ste sačuvali stranku"!

Name

Re Najbolji

29.06.2019 22:07

bas tako! Hvala Vam Vukota!

Name

Mrki

29.06.2019 20:24

Sarovic je dobar a onog drugog nepoznam al dok ga spiric hvali mora da je podoban.

ODGOVORITE
Name

BOBA

29.06.2019 20:28

ČOJSTVO.TO JE TO.

ODGOVORITE
Name

Ako

29.06.2019 23:34

S vjerom u Boga! Branimo SDS kao Republiku Srpsku!!! Ako to odbranimo, ima nade, ako ne ima propasti a onda smo prokockali zivote novih generacija i pokazali da je zrtva bila uzaludna i besmislena.....

ODGOVORITE
Name

Ako

30.06.2019 04:53

S vjerom u Boga! Branimo SDS kao Republiku Srpsku!!! Ako to odbranimo, ima nade, ako ne ima propasti a onda smo prokockali zivote novih generacija i pokazali da je zrtva bila uzaludna i besmislena.....

ODGOVORITE