Идеално освјежење за тропске дане

Топли летњи дани од нас захтевају да поред себе стално имамо нешто чиме бисмо се расхладили. И што више освежава, то је боље.

Здравље 29.06.2019 | 13:02
Идеално освјежење за тропске дане
Представљамо вам три једноставна рецепта којима се можете расхладити и освежити овога лета:

1. Напитак од јогурта и воде

Дует воде и јогурта познат је под именом „ласи“ и представља традиционално индијско пиће. Захваљујући пробиотичким бактеријама „воли га“ пробава, а када додате неколико сочних комадића воћа биће један од најпожељнијих напитака који ће расхладити ваш организам жељан освежења.

Састојци и припрема:

2дл јогурта
2дл воде
1 кашика меда или јаворовог сирупа
1/2 шољице насецканог манга
1/2 шољице боровница или рибизла
1/2 шољице малина
Све састојке убаците у блендер и мутите док смеса не постане кремаста. Након припреме, напитак ставите у фрижидер да се охлади.

2. Напитак са кефиром и краставцем

Једна од намирница која највише може да нас расхлади и освежи лети дефинитивно је краставац. Краставац обилује водом, а у комбинацији са кефиром његово „расхладно“ дејство је још боље.

Састојци и припрема:

3дл хладне воде
2дл кефира
1 мањи свежи краставац
неколико листића свеже нане
Краставац оперите и исецкајте на мање комаде. Ставите га у блендер, па додајте воду, кефир и менту. Све добро изблендајте.

3. Напитак од ђумбира

Уколико сте мислили да пикантна љуткаста арома ђумбира није пожељна на високим температурама, преварили сте се, његово дејство током врућих дана и те како је благотворно. Ђумбир, наиме, помаже у регулисању температуре тела.

Састојци и припрема:

1мл минералне воде
свежи сок лимете
30 грама ђумбира
1/3 шољице насецкане менте
1 кашичица меда
Све састојке ставите у блендер и измешајте. Ако вам комадићи поврћа сметају, напитак процедите. Ставите га у фрижидер да се охлади.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар