Вранковић о "балканској групи": Биће набоја...

"Реално Хрватска је фаворит, а Србија и Црна Гора бориће се за друго мјесто у групи", рекао је за МОНДО репрезентативац Хрватске Јаков Вранковић послије жријеба ЕП, који је три балканске селекције ставио у исту групу.

Остали спортови 29.06.2019 | 10:42
Вранковић о "балканској групи": Биће набоја...
Рукометне репрезентације Србије и Хрватске водиле су борбу у квалификацијама за Европско првенство 2020, а воља жријеба у петак у Бечу, била је да се ове двије селекције поново састану у Грацу у оквиру Групе А.

Осим Хрватске и Србије у групи А играће и Црна Гора и Бјелорусија, па ће то бити прави балкански окршај.

"Сигурно је да је то занимљива група гдје ће бити доста националног набоја", била је прва реакција десног бека репрезентације Хрватске Јакова Вранковића, који је у изјави за МОНДО са много респекта говорио о селекцији Србије, али и осталим противницима.

"Србија је изашла из кризе, спојили су младу екипу која има велики потенцијал тако да ће против њих бити тешка утакмица. Такође и Црна Гора је показала карактер, иако су лоше кренули квалификације, али онда су побиједили Данску и побједом против Украјине показали да то није случајност. Биће тешке утакмице, али ми се надамо да ћемо бити комплетни и без повреда, а онда се не требамо бојати никога од те три репрезентације", рекао је Вранковић.

Репрезентативац Хрватске ипак без лажне скромности је прихватио улогу фаворита.

"Искрено и објективно ми смо фаворити. Биће борба између Србије и Црне Горе за то друго мјесто. Биће у сваком случају занимљиво и свака утакмица ће бити занимљива до краја", истакао је Вранковић.

Група А играће се у Грацу, гдје ће селекције Хрватске и Србије сигурно имати велику подршку, како навијача који ће се упутити у Аустрију, тако и великог броја Хрвата и Срба који живе у овој земљи.

Упркос оном "набоју" којег је споменуо, Вранковић се нада да ће све проћи у нормалној спортској атмосфери, каква је владала на прошлим квалификационим утакмицама, али и дуелима двије селекције у другим спортовима, попут недавног окршаја ватерполиста у Београду.

"Не вјерујем да ће бити проблема. Нама је била жеља да кроз квалификације остваримо то прво мјесто и д аиграмо у Грацу и Бечу, гдје има пуно више људи него у Скандинавији и то смо успјели. Вјерујем да ће и становници Србије и Црне Горе подржати своје репрезентације, јер и њих има доста тамо и надам се и вјерујем да ће то бити право спортско навијање",закључио је Вранковић.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар