Очигледно да неће бити новог СМ БиХ

„Очигледно је да неће брзо, јер се у формирање Савјета министара умијешала прича око МАП, у договор о федералној влади Изборни закон, а онда имате СДА и ДФ који инсистирају да ова два процеса иду у пакету. У сваком случају, требало би што прије ријешити мучну ситуацију“, рекао је Црнадак.

Република Српска 28.06.2019 | 19:57
Очигледно да неће бити новог СМ БиХ
- Нама требају јаке институције, а не да појединци раде шта им је воља. Таман кад се мало смирила бламажа са претученим шведским држављанином у Бањалуци, појавила се вијест да је неки преварант, Вијетнамац, ушетао у кабинете предсједника Републике и српског члана Предсједништва БиХ, представио се као велики инвеститор и милионер. Жељка Цвијановић, Милорад Додик и њихови кабинети у то су - повјеровали.

Ово је рекао министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак, гостујући у вечерашњем Дневнику ТВ 1.

Црнадак је рекао да, кад је у питању случај претученог шведског држављанина Бруне Батинића, неће бити посљедица по дипломатске односе БиХ и Шведске, али да истрагу треба спровести до краја, да се види ко је и гдје погријешио.

Говорећи о формирању власти у БиХ и на федералном нивоу, Црнадак је рекао да је тешко процијенити кад би то могло да се деси, „јер је цијели процес закован“

„Очигледно је да неће брзо, јер се у формирање Савјета министара умијешала прича око МАП, у договор о федералној влади Изборни закон, а онда имате СДА и ДФ који инсистирају да ова два процеса иду у пакету. У сваком случају, требало би што прије ријешити мучну ситуацију“, рекао је Црнадак.

Када је у питању мишљење Европске комисије, министар Црнадак је рекао да је тешко процијенити је ли мишљење позитивно или негативно.

„Кад видите шта све треба да се уради, није једноставно, али, с друге стране, у 14 препорука је и, рецимо, одржавање поштених избора. Европска унија, такође, не смије да буде попустљива према онима који ремете процесе на европском путу БиХ“, нагласио је Црнадак.

Говорећи о таксама које је Приштина увела, Црнадак је рекао да су превршили сваку мјеру и да то више нису таксе него санкције, чиме је у потпуности заустављен извоз. Министар Црнадак је такође рекао да очекује да питање граница са Србијом и Хрватском буде што прије ријешено.

На питање о пропуштеном року за именовање делегације БиХ у Парламентарној скупштини Савјета Европе, министар је рекао да је ово још једна бламажа на међународној сцени и додао да је одговорност на партијама које сједе у руководству парламента БиХ.

„Још једном су показали дволичност – послије избора 2010. године, кад власти није било 16 мјесеци, имали смо делегацију и ништа није било ни проблем, ни услов, а сад наједном – јесте. Још једна ставка у промоцији негативног имиџа“, рекао је Црнадак.

БН ТВ

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Јаффа

28.06.2019 19:03

Вама политичарима је овде Америка, Њемачка, Малдиви, Сент Мориц...све у једном. Радите шта год хоћете, одговорности нема, а лова капље...важно вам је да се углавите, а за народ кога брига!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОЗРЕНАЦ

29.06.2019 05:27

Бојим се да тај услов,измјене ИЗБОРНИХ ПРОПИСА ове политичке партије неће никад изгласати.Свјесни су да им само овај Изборни закон омогућава да крађом и преваром дођу до мандата.Само њих десет посто(Вукановић,Станивуковић,Тривић,Видић....) су вољом бирача добили мандат а сви остали КРАЂОМ!Шта можемо очекивати од лопова него да наставе с лоповлуком.Они то на свакој сједници демонстрирају.Многи од њих за вријеме трајања мандата неће се уопште јавити за дискусију.Посланици из Добоја су познати ћутолози.У последњих десет година нису ни двадесет минута учествовали у раду Народне скупштине!Зато раде на едукацији изборне преваре у другим општинама.Ту су мајстори!

Name

Е

28.06.2019 19:06

Истине ради само да знаш Вијетнамац је прије настрадалог Швеђанина упао у кабинете. Добро можда си ти прво зракнуо десним. Нема везе није проблем

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.06.2019 20:07

Излеватио Вијетнамац два сељака са дна каце, бас цудо, зовите поткованог попа да прекрсти....

Name

Градјанин

28.06.2019 19:36

Битно да плата иде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Атанасије

28.06.2019 19:40

Не би се ти издајниче љутио да цио наредни мандат остснеш ту гдје си у служби СДА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

28.06.2019 20:43

знас ли ти атанасије да је бакиров сда у народној скупстини републике српске изгласао цетвртог делегата снсд у дом народа бих да не би просао младен иваниц

Name

Ре

28.06.2019 20:37

Де нам исприцај до краја ста је тај инвеститор преварио Предсједника и Предсједницу и колико је то плацено из будзета. Ако није ниста плацено онда имамо лазова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Извини

28.06.2019 20:50

То са Вијетнамцом је нормално, да свакакве преваранте примају као предсједнике и да са њима дневник ртрс поциње. Ви црвени сте ослијепили. Тотално.

Name

Директ

29.06.2019 15:49

Како це иста бити исплацено, када мафија извукла све новце. Пропадосе 2-3 банке, "испарисе" стотине милиона КМ, а да нико притом није одговарао.