Očigledno da neće biti novog SM BiH

„Očigledno je da neće brzo, jer se u formiranje Savjeta ministara umiješala priča oko MAP, u dogovor o federalnoj vladi Izborni zakon, a onda imate SDA i DF koji insistiraju da ova dva procesa idu u paketu. U svakom slučaju, trebalo bi što prije riješiti mučnu situaciju“, rekao je Crnadak.

Republika Srpska 28.06.2019 | 19:57
Očigledno da neće biti novog SM BiH
- Nama trebaju jake institucije, a ne da pojedinci rade šta im je volja. Taman kad se malo smirila blamaža sa pretučenim švedskim državljaninom u Banjaluci, pojavila se vijest da je neki prevarant, Vijetnamac, ušetao u kabinete predsjednika Republike i srpskog člana Predsjedništva BiH, predstavio se kao veliki investitor i milioner. Željka Cvijanović, Milorad Dodik i njihovi kabineti u to su - povjerovali.

Ovo je rekao ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak, gostujući u večerašnjem Dnevniku TV 1.

Crnadak je rekao da, kad je u pitanju slučaj pretučenog švedskog državljanina Brune Batinića, neće biti posljedica po diplomatske odnose BiH i Švedske, ali da istragu treba sprovesti do kraja, da se vidi ko je i gdje pogriješio.

Govoreći o formiranju vlasti u BiH i na federalnom nivou, Crnadak je rekao da je teško procijeniti kad bi to moglo da se desi, „jer je cijeli proces zakovan“

„Očigledno je da neće brzo, jer se u formiranje Savjeta ministara umiješala priča oko MAP, u dogovor o federalnoj vladi Izborni zakon, a onda imate SDA i DF koji insistiraju da ova dva procesa idu u paketu. U svakom slučaju, trebalo bi što prije riješiti mučnu situaciju“, rekao je Crnadak.

Кada je u pitanju mišljenje Evropske komisije, ministar Crnadak je rekao da je teško procijeniti je li mišljenje pozitivno ili negativno.

„Кad vidite šta sve treba da se uradi, nije jednostavno, ali, s druge strane, u 14 preporuka je i, recimo, održavanje poštenih izbora. Evropska unija, takođe, ne smije da bude popustljiva prema onima koji remete procese na evropskom putu BiH“, naglasio je Crnadak.

Govoreći o taksama koje je Priština uvela, Crnadak je rekao da su prevršili svaku mjeru i da to više nisu takse nego sankcije, čime je u potpunosti zaustavljen izvoz. Ministar Crnadak je takođe rekao da očekuje da pitanje granica sa Srbijom i Hrvatskom bude što prije riješeno.

Na pitanje o propuštenom roku za imenovanje delegacije BiH u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope, ministar je rekao da je ovo još jedna blamaža na međunarodnoj sceni i dodao da je odgovornost na partijama koje sjede u rukovodstvu parlamenta BiH.

„Još jednom su pokazali dvoličnost – poslije izbora 2010. godine, kad vlasti nije bilo 16 mjeseci, imali smo delegaciju i ništa nije bilo ni problem, ni uslov, a sad najednom – jeste. Još jedna stavka u promociji negativnog imidža“, rekao je Crnadak.

BN TV

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Jaffa

28.06.2019 19:03

Vama političarima je ovde Amerika, Njemačka, Maldivi, Sent Moric...sve u jednom. Radite šta god hoćete, odgovornosti nema, a lova kaplje...važno vam je da se uglavite, a za narod koga briga!?

ODGOVORITE
Name

OZRENAC

29.06.2019 05:27

Bojim se da taj uslov,izmjene IZBORNIH PROPISA ove političke partije neće nikad izglasati.Svjesni su da im samo ovaj Izborni zakon omogućava da krađom i prevarom dođu do mandata.Samo njih deset posto(Vukanović,Stanivuković,Trivić,Vidić....) su voljom birača dobili mandat a svi ostali KRAĐOM!Šta možemo očekivati od lopova nego da nastave s lopovlukom.Oni to na svakoj sjednici demonstriraju.Mnogi od njih za vrijeme trajanja mandata neće se uopšte javiti za diskusiju.Poslanici iz Doboja su poznati ćutolozi.U poslednjih deset godina nisu ni dvadeset minuta učestvovali u radu Narodne skupštine!Zato rade na edukaciji izborne prevare u drugim opštinama.Tu su majstori!

Name

Е

28.06.2019 19:06

Истине ради само да знаш Вијетнамац је прије настрадалог Швеђанина упао у кабинете. Добро можда си ти прво зракнуо десним. Нема везе није проблем

ODGOVORITE
Name

Re

28.06.2019 20:07

Izlevatio Vijetnamac dva seljaka sa dna kace, bas cudo, zovite potkovanog popa da prekrsti....

Name

Gradjanin

28.06.2019 19:36

Bitno da plata ide

ODGOVORITE
Name

Атанасије

28.06.2019 19:40

Не би се ти издајниче љутио да цио наредни мандат остснеш ту гдје си у служби СДА.

ODGOVORITE
Name

A

28.06.2019 20:43

znas li ti atanasije da je bakirov sda u narodnoj skupstini republike srpske izglasao cetvrtog delegata snsd u dom naroda bih da ne bi prosao mladen ivanic

Name

Re

28.06.2019 20:37

De nam ispricaj do kraja sta je taj investitor prevario Predsjednika i Predsjednicu i koliko je to placeno iz budzeta. Ako nije nista placeno onda imamo lazova.

ODGOVORITE
Name

Izvini

28.06.2019 20:50

To sa Vijetnamcom je normalno, da svakakve prevarante primaju kao predsjednike i da sa njima dnevnik rtrs pocinje. Vi crveni ste oslijepili. Totalno.

Name

Direkt

29.06.2019 15:49

Kako ce ista biti isplaceno, kada mafija izvukla sve novce. Propadose 2-3 banke, "isparise" stotine miliona KM, a da niko pritom nije odgovarao.