Осми пораз Србије у Лиги нација!

Колаковић надиграо Грбића! Одбојкаши Србије изгубили су од Ирана у четири сета (25:23, 26:28, 25:22, 25:19), на мечу последњег викенда Лиге нација пред Фајнал-сикс у Чикагу.  Одбојкаши само до сета против Ирана! Четврти узастопни пораз Србије у Лиги нација.

Остали спортови 28.06.2019 | 20:01
Осми пораз Србије у Лиги нација!
Изабраници Никола Грбића претрпели су осми пораз, док је тим Игора Колаковића, некадашњег селектора Србије, овом победом обезбедио учешће на Завршном турниру.

Србија, која од почетка Лиге нација игра у подмлађеном саставу, одиграла је добар меч, међутим Иранци су били бољи у одлучујућим моментима и заслужено су остварили тријумф.

Најефикаснији у нашем саставу били су Дражен Лубурић и Срећко Лисинац са по 13 поена, док су Петрић и Ћировић имали једанаест.

На другој страни Амир Гафур је имао 22 поена, Пурја Фајази девет, а по осам Ебадипур и Мусави.

Ове године, одбојкаши Србије су Лигу нација искористили као припрему за оно најважније што тек предстоји, а то је квалификациони турнир за Олимпијске игре у Токију наредне године. Због тога су на терен углавном излазили млађи играчи, којима ће ово послужити као одлична припрема за оно што их чека у наставку каријере.

Они су данас играли против селекције Ирана, која се бори за прво место након регуларног дела такмичења. Нажалост, нису успели да узму противнику више од једног сета, па је азијска репрезентација славила са 3:1 (25:23, 26:28, 25:22, 25:19).

Први сет нам је донео прилично изједначену игру две репрезентације, а овај период игре решен је у веома узбудљивој завршници. Иранци, ипак, нису дозволили да се сет игра „на разилку“, па су га преломили баш када треба, 25:23.

У другом сету виђена је готово идентична прича, само са супротним епилогом. Овога пута морало се играти док једна репрезентација на дође до два разлике, а то је прво пошло за руком Србији, која је добила овај период игре резултатом 28:26.

Наши репрезентативци нису успели да искористе овај налет и у трећем сету, већ су поново главну реч препустили Иранцима. Поново је наша селекција успела да приђе близу ривалу, али је азијска селекција ипак повела са 2:1, пошто је добила овај сет резултатом 25:22.

У последњем сету, Иранци су имали дефинитивно најлакши посао. Јасно се видело да су наши клонули, што је ривалска селекција искористила и са 25:19 поставила коначних 3:1 на овом сусрету.

Србији је преостало да одигра још две утакмице на овогодишњем издању Лиге нација. У првом ће већ сутра на мегдан Американцима, а кроз два дана ће играти против такође отписане Бугарске.



Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар