Мијаиловић: Вратићемо Партизан међу најбоље...!

Реакција црно-белих на одлуку из Барселоне. . .

Кошарка 28.06.2019 | 13:48
Мијаиловић: Вратићемо Партизан међу најбоље...!
Евролига (ЕЛ) је одлучила - последњи учесник тог такмичења у сезони 2019/20 биће Зенит из Санкт Петербурга.

Оваквом одлуком борда ЕЛ дефинитивно је завршен "фото финиш" трке за "wилд цард" позивницу, коју су до краја трчали руски клуб и Партизан.

Након добијања информације из Барселоне, клуб из Хумске констатовао је да ће играти у Еврокупу, такмичењу које је изборио пласманом у полуфинале АБА лиге ј.т.д.

Одлуку Евролиге у Партизану виде као мотив више за још преданији рад у наступајућој сезони.

"Желео бих да се захвалим свима у клубу на великом труду и раду који су уложили у добијање специјалне позивнице за учешће у Евролиги. Иако је она изостала, из свега што смо прошли морамо извући оно најбоље и најкорисније, и на прави начин се спремити за наступајућу сезону у којој ћемо дати све од себе да изборимо учешће у најквалитетнијем европском такмичењу. Да ли кроз Еврокуп или кроз АБА лигу, остаје да се види. Неретко периоди уложеног труда и постигнутих резултата не долазе истовремено. Верујемо да смо на добром путу и да ћемо вратити Партизан тамо где припада - међу најбоље тимове Европе", истакао је Остоја Мијаиловић, председник Партизана.

Спортски директор црно-белих Никола Лончар рекао је да вест из Барселоне не мења много начин на који ће се Партизан припремати за следећу сезону.

"Спортски смо прихватили одлуку Евролиге и видимо је као мотивацију да у наредној сезони учинимо све како би били конкурентни и у Еврокупу и у АБА лиги, такмичењима кроз које ћемо покушати да изборимо место у друштву најбољих. Већ имамо одређене планове како да појачамо тим, наравно уз јаку базу домаћих играча. Још једна предност биће нам континуитет у раду тренера Тринкијерија који ће бити са тимом од старта припремног периода", поручио је Лончар.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар