Mijailović: Vratićemo Partizan među najbolje...!

Reakcija crno-belih na odluku iz Barselone. . .

Košarka 28.06.2019 | 13:48
Mijailović: Vratićemo Partizan među najbolje...!
Evroliga (EL) je odlučila - poslednji učesnik tog takmičenja u sezoni 2019/20 biće Zenit iz Sankt Peterburga.

Ovakvom odlukom borda EL definitivno je završen "foto finiš" trke za "wild card" pozivnicu, koju su do kraja trčali ruski klub i Partizan.

Nakon dobijanja informacije iz Barselone, klub iz Humske konstatovao je da će igrati u Evrokupu, takmičenju koje je izborio plasmanom u polufinale ABA lige j.t.d.

Odluku Evrolige u Partizanu vide kao motiv više za još predaniji rad u nastupajućoj sezoni.

"Želeo bih da se zahvalim svima u klubu na velikom trudu i radu koji su uložili u dobijanje specijalne pozivnice za učešće u Evroligi. Iako je ona izostala, iz svega što smo prošli moramo izvući ono najbolje i najkorisnije, i na pravi način se spremiti za nastupajuću sezonu u kojoj ćemo dati sve od sebe da izborimo učešće u najkvalitetnijem evropskom takmičenju. Da li kroz Evrokup ili kroz ABA ligu, ostaje da se vidi. Neretko periodi uloženog truda i postignutih rezultata ne dolaze istovremeno. Verujemo da smo na dobrom putu i da ćemo vratiti Partizan tamo gde pripada - među najbolje timove Evrope", istakao je Ostoja Mijailović, predsednik Partizana.

Sportski direktor crno-belih Nikola Lončar rekao je da vest iz Barselone ne menja mnogo način na koji će se Partizan pripremati za sledeću sezonu.

"Sportski smo prihvatili odluku Evrolige i vidimo je kao motivaciju da u narednoj sezoni učinimo sve kako bi bili konkurentni i u Evrokupu i u ABA ligi, takmičenjima kroz koje ćemo pokušati da izborimo mesto u društvu najboljih. Već imamo određene planove kako da pojačamo tim, naravno uz jaku bazu domaćih igrača. Još jedna prednost biće nam kontinuitet u radu trenera Trinkijerija koji će biti sa timom od starta pripremnog perioda", poručio je Lončar.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar