Прекинут ланац трговине дроге

Хапшењем 31 особе, припадници Специјалне јединице за истраге данске полиције прекинули су ланац велике организоване криминалне групе, која је кријумчарила, продавала и дистрибуирала ватрено оружје и дрогу широм ЕУ.  

Свијет 26.06.2019 | 20:37
Прекинут ланац трговине дроге
Оптужба их, између осталог, терети за кријумчарење и дистрибуцију 1.650 кг кокаина.

Данска полиција је данас, у акцији под шифрованим називом “Голдфингер” која се бавила криминалним групама са Западног Балкана, претресла куће на 40 локација и нађене су огромне количине наркотика, ватреног оружја и готовине. 

Истрага је спроведена у сарадњи полицијским службама и тужилаштвима из Њемачке, Холандије, Словеније, Шведске као и Албаније, саопштио је Европол и прецизирао да су на дан акције, три њихова службеника са мобилним канцеларијама и алатима за извлачење података били на лицу мјеста ради пружања подршке.

Пројект Европола за анализу “АП Цоппер”, који подржава превенцију и борбу против злочина у којима су организоване криминалне групе са албанског говорног подручја и са њима повезане организоване криминалне групе, подржавао је овај приоритетни случај од самог почетка.

Они су пружили и аналитичку подршку и организовали три оперативна састанка са партнерима који су учествовали у акцији, у сједишту Европола и у Данској, наводи се у саопштењу.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Постење

26.06.2019 18:43

Јесу то они поштени срби што су хапшени по Косову? Срамоте нас на сваком кораку стока криминална. Надам се да ће их још толико ухапсити.

ОДГОВОРИТЕ