Prekinut lanac trgovine droge

Hapšenjem 31 osobe, pripadnici Specijalne jedinice za istrage danske policije prekinuli su lanac velike organizovane kriminalne grupe, koja je krijumčarila, prodavala i distribuirala vatreno oružje i drogu širom EU.  

Svijet 26.06.2019 | 20:37
Prekinut lanac trgovine droge
Optužba ih, između ostalog, tereti za krijumčarenje i distribuciju 1.650 kg kokaina.

Danska policija je danas, u akciji pod šifrovanim nazivom “Goldfinger” koja se bavila kriminalnim grupama sa Zapadnog Balkana, pretresla kuće na 40 lokacija i nađene su ogromne količine narkotika, vatrenog oružja i gotovine. 

Istraga je sprovedena u saradnji policijskim službama i tužilaštvima iz Njemačke, Holandije, Slovenije, Švedske kao i Albanije, saopštio je Evropol i precizirao da su na dan akcije, tri njihova službenika sa mobilnim kancelarijama i alatima za izvlačenje podataka bili na licu mjesta radi pružanja podrške.

Projekt Evropola za analizu “AP Copper”, koji podržava prevenciju i borbu protiv zločina u kojima su organizovane kriminalne grupe sa albanskog govornog područja i sa njima povezane organizovane kriminalne grupe, podržavao je ovaj prioritetni slučaj od samog početka.

Oni su pružili i analitičku podršku i organizovali tri operativna sastanka sa partnerima koji su učestvovali u akciji, u sjedištu Evropola i u Danskoj, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Postenje

26.06.2019 20:43

Jesu to oni pošteni srbi što su hapšeni po Kosovu? Sramote nas na svakom koraku stoka kriminalna. Nadam se da će ih još toliko uhapsiti.

ODGOVORITE