Пезер: Растерећен настављам припреме за СП и ОИ!

Прво наредно велико такмичење биће планетарна смотра у главном граду Катара од 28. септембра до 6. октобра.

Остали спортови 26.06.2019 | 12:49
Пезер: Растерећен настављам припреме за СП и ОИ!
Зеничанин Месуд Пезер тријумфовао је почетком седмице у бацању кугле на митингу у шведском граду Векшје, а дужином 21.27 метара остварио је и норму за Олимпијске игре 2020. године у Токију.

Пезеру ће то бити други наступ на ОИ јер је 2016. године у бразилском Рио де Жанеиру, као 22-годишњак, хицем 19.65 м заузео 20. мјесто и није се пласирао у финале.

"Знао сам да сам спреман за много више, него што сам бацао на почетку сезоне, али сам само чекао да се то и деси. Драго ми је да сам годину дана прије Олимпијаде успио испунити норму, која износи 21.10 метара па, сада, психички пуно опуштенији могу наставити припреме и за Свјетско првенство на отвореном у Дохи, за које сам још раније испунио норму", истиче Пезер, који је потврдио да је у успону форме.

Најдужи хитац ове сезоне на отвореном имао је 12. јуна на митингу у Зеници, гдје је бацио 20.81 метар те био трећи. Претходно је, међутим, 1. марта у квалификацијама за Европско дворанско првенство у Глазгову бацио преко 21 метар у дворани - тачније 21.08 метара.

То му је осигурало и прво мјесто у квалификацијама, али је у финалу бацио 20.69 метара те био шести. Доха ће бити прилика да почетком октобра потврди да је потпуно сазрио и за највеће смотре. Наредни наступ имаће 29. јуна у шведском Ботнариду, а затим и 6. јула и у Њемачкој.

"Можда ћу у Њемачкој наступити и на још једном митингу, који ће бити одржан 8. јула, али о томе ћу тек добити потврду менаџера. Углавном, најважније је да сам здрав, да сам спреман, а показало се да је добар потез био и што сам поново дошао у Шведску. Јер, видите, када сам овдје, онда бацам скоро метар дуже него када тренирам у Зеници. Атмосфера на тренинзима је добра, а ту је и мој тренер Вестајн Хафстајнсон, који ме коригује", напомиње Пезер.

Он најављује како ће 18. јула, заједно с осталим бх. олимпијцима и кандидатима, бити гост и јапанске амбасаде у Сарајеву.

"Добио сам позив из Олимпијског комитета Босне и Херцеговине и наравно да ћу доћи на тај пријем. Захвалан сам ОК БиХ који, осим стипендија, нама који смо испунили или су близу испуњења норме, даје додатна средства за припреме, односно за физиотерапеуте… За сада ту подршку, осим мене, имају још и Амел Тука, Лариса Церић и Кемал Мешић. Надам се да ће нас ускоро бити и више", каже Пезер, који ће крајем наредног мјесеца наступити и на Појединачном првенству БиХ.

Наредних дана, најављује Пезер, радиће базичне тренинге за СП, за које ће завршне припреме имати од 15. до 25. септембра, с репрезентацијом Шведске у кампу у Риму.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар