Дјецо, СРЕЋНО! Ово је тим Србије за СП до 19 година...

Прваци Европе за играче до 18 година, сада су пред новим изазовом у каријери. Срећно, момци!

Кошарка 25.06.2019 | 19:05
Дјецо, СРЕЋНО! Ово је тим Србије за СП до 19 година...
Прескочили смо турнир из 2017, али сада се враћамо на СП!

Селектор кошаркашке репрезентације Србије до 19 година Александар Бућан изабрао је 12 играча који ће наступити на предстојећем Мундобаскету за играче тог узраста, а које се одржава у Грчкој од 29. јуна до 7. јула.

"Орлићи" су у понедељак поподне отпутовали на Крит на последње провере...

На списку су следећи играчи: капитен Далибор Илић, Филип Петрушев, Марко Пецарски, Тома Васиљевић, Лазар Грбовић, Лука Церовина, Алтин Исламовић, Алекса Ћубић, Зоран Пауновић, Урош Трифуновић, Огњен Мићовић и Павле Кузмановић.

Наша репрезентација такмичиће се у групи Д са репрезентацијама Кине, Порторика и Француске. Први меч на наши "орлићи" играју против вршњака из Азије 29. јуна, следи дуел са Порториком дан касније, па 2. јула са Французима.

"На Криту нас очекују још две тренинг утакмице против домаћина Грчке ( 25. јун) и репрезентације САД (27. јун), које ћемо максимално искористити да се што боље припремимо за такмичење. Очекујем да до почетка првенства значајно унапредимо пре свега тимску игру, јер је иза нас само седам дана тренажног процеса у комплетном саставу. Стручни штаб има огромно поверење у селекцију играча који ће нас представљати на СП, екипу састављену од играча рођених 2000. године без млађих играча, што се дешава први пут у историји Србије и Југославије на СП У19", рекао је он.

Систем такмичења је такав да све екипе из група иду у осмину финала, само се према пласману утврђује са које позиције.

Наша група Д укршта са групом Ц у осмини финала, и то Д1-Ц4, Д2-Ц3, Д3-Ц2, Д4-Ц1…

Подсетимо, Србија није учествовала пре две године на Мундобаскету у Египту, пре тога је била деветопласирана, а још пре тога двоструки узастопни вицешампион.

ТИтулу првака света освојили смо 2007. године у Београду.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар