Djeco, SREĆNO! Ovo je tim Srbije za SP do 19 godina...

Prvaci Evrope za igrače do 18 godina, sada su pred novim izazovom u karijeri. Srećno, momci!

Košarka 25.06.2019 | 19:05
Djeco, SREĆNO! Ovo je tim Srbije za SP do 19 godina...
Preskočili smo turnir iz 2017, ali sada se vraćamo na SP!

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije do 19 godina Aleksandar Bućan izabrao je 12 igrača koji će nastupiti na predstojećem Mundobasketu za igrače tog uzrasta, a koje se održava u Grčkoj od 29. juna do 7. jula.

"Orlići" su u ponedeljak popodne otputovali na Krit na poslednje provere...

Na spisku su sledeći igrači: kapiten Dalibor Ilić, Filip Petrušev, Marko Pecarski, Toma Vasiljević, Lazar Grbović, Luka Cerovina, Altin Islamović, Aleksa Ćubić, Zoran Paunović, Uroš Trifunović, Ognjen Mićović i Pavle Kuzmanović.

Naša reprezentacija takmičiće se u grupi D sa reprezentacijama Kine, Portorika i Francuske. Prvi meč na naši "orlići" igraju protiv vršnjaka iz Azije 29. juna, sledi duel sa Portorikom dan kasnije, pa 2. jula sa Francuzima.

"Na Kritu nas očekuju još dve trening utakmice protiv domaćina Grčke ( 25. jun) i reprezentacije SAD (27. jun), koje ćemo maksimalno iskoristiti da se što bolje pripremimo za takmičenje. Očekujem da do početka prvenstva značajno unapredimo pre svega timsku igru, jer je iza nas samo sedam dana trenažnog procesa u kompletnom sastavu. Stručni štab ima ogromno poverenje u selekciju igrača koji će nas predstavljati na SP, ekipu sastavljenu od igrača rođenih 2000. godine bez mlađih igrača, što se dešava prvi put u istoriji Srbije i Jugoslavije na SP U19", rekao je on.

Sistem takmičenja je takav da sve ekipe iz grupa idu u osminu finala, samo se prema plasmanu utvrđuje sa koje pozicije.

Naša grupa D ukršta sa grupom C u osmini finala, i to D1-C4, D2-C3, D3-C2, D4-C1…

Podsetimo, Srbija nije učestvovala pre dve godine na Mundobasketu u Egiptu, pre toga je bila devetoplasirana, a još pre toga dvostruki uzastopni vicešampion.

TItulu prvaka sveta osvojili smo 2007. godine u Beogradu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar