КАН: "Српска Ангола" извукла бод против Туниса!

У првом мечу Групе Е на Афричком купу нација Тунис и Ангола играли нерешено.  Голман Туниса помогао Анголи, добар бод за Васиљевића.  На крају - 1:1.

Фудбал 24.06.2019 | 21:27
КАН: "Српска Ангола" извукла бод против Туниса!
Тунис је водио, али није победио…

Пред полупразним стадионом у Суезу. Тунис и Ангола играли су 1:1 (1:0) у премијером мечу Групе Е на Афричком купу нација.

Екипа коју је селектирао и води српски стручњак Срђан Васиљевић, успела је да освоји бод, иако је добар део меча била у резултатском заостатку.

Тунис је повео голом из пенала у 34. минуту. Јусуф Мсакни, фудбалер белгијског Еупена, био је сигуран извођач најстроже казне.

Предност Туниса трајала је до 73. минута, када је голман Фарук Бен Мустафа лоше интервенисао, одбивши лопту право на ногу Ђалми.

Екипа Алана Жиреса остала је без планирана три бода, а Ангола сада гаји наду да против Малија и Мауританије може и до наредне рунде.



Тунис је био фаворит против Анголе, али је овај тим успео да издржи налете фаворизованог противника и да извуче нерешено у првој утакмици на Купу афричких нација. Екипа српског тренера Срђана Васиљевића одиграла је 1:1 (1:0) против фаворита групе. 

Можемо слободно да кажемо да је ово успех за Васиљевићев тим. Одличан почетак.

Тунис је најмлађа екипа на првенству. У доброј је форми дошао на ово првенство (победио је Хрватску, Бурунди, Ирак, Алан Жирес их добро води). Међутим, Ангола, коју краси дефанзивна игра, успела је ипак да одоли налетима Тунишана.

У предност је први стигао Тунис голом Јусефа Мсакнија који носи дрес белгијског Еупена. Пенал је досуђен после једног лошег старта, а Мсакни високом лоптом пребацио голмана и погодио мрежу.

Ипак, Ангола је успела да изједначи у другом полувремену. После слабог ударца по земљи голман Туниса Бен Мустафа је јако лоше одреаговао, а Ђалма Кампос је имао најлакши део посла, а то је да ћушне лопту у мрежу.

Тунис и Ангола сада имају по један бод, док Мауританија и Мали тек треба да играју свој меч првог кола. Можемо да кажемо да је ово добар посао за Анголу, а Тунис неће бити задовољан овим бодом.

КУП АФРИЧКИХ НАЦИЈА - 1. КОЛО

Петак

Египат - Зимбабве 1:0 (1:0)
/Трезеге 41/

Субота

ДР Конго - Уганда 0:2 (0:1)
/Каду 14, Окви 48/

Нигерија - Бурунди  1:0 (0:0)
/Игало 77/

Гвинеја - Мадагаскар 2:2 (1:0)
/Каба 34, Камано 66пен - Анисет 49, Андрија 55/

Недеља

Мароко - Намибија 1:0 (0:0)
/Кеимуине 89аг/

Сенегал - Танзанија 2:0 (1:0)
/Балде 28, Дијата 64/

Алжир - Кенија 2:0 (2:0)
/Бунеџах 34, Марез 43/

Понедељак:

Обала Слоноваче - Јужна Африка 1:0 (0:0)
/Кођија 65/

Тунис - Ангола 1:1 (1:0)
/Мсакни 34 - Ђалма 73/



Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар