KAN: "Srpska Angola" izvukla bod protiv Tunisa!

U prvom meču Grupe E na Afričkom kupu nacija Tunis i Angola igrali nerešeno.  Golman Tunisa pomogao Angoli, dobar bod za Vasiljevića.  Na kraju - 1:1.

Fudbal 24.06.2019 | 21:27
KAN: "Srpska Angola" izvukla bod protiv Tunisa!
Tunis je vodio, ali nije pobedio…

Pred polupraznim stadionom u Suezu. Tunis i Angola igrali su 1:1 (1:0) u premijerom meču Grupe E na Afričkom kupu nacija.

Ekipa koju je selektirao i vodi srpski stručnjak Srđan Vasiljević, uspela je da osvoji bod, iako je dobar deo meča bila u rezultatskom zaostatku.

Tunis je poveo golom iz penala u 34. minutu. Jusuf Msakni, fudbaler belgijskog Eupena, bio je siguran izvođač najstrože kazne.

Prednost Tunisa trajala je do 73. minuta, kada je golman Faruk Ben Mustafa loše intervenisao, odbivši loptu pravo na nogu Đalmi.

Ekipa Alana Žiresa ostala je bez planirana tri boda, a Angola sada gaji nadu da protiv Malija i Mauritanije može i do naredne runde.



Tunis je bio favorit protiv Angole, ali je ovaj tim uspeo da izdrži nalete favorizovanog protivnika i da izvuče nerešeno u prvoj utakmici na Kupu afričkih nacija. Ekipa srpskog trenera Srđana Vasiljevića odigrala je 1:1 (1:0) protiv favorita grupe. 

Možemo slobodno da kažemo da je ovo uspeh za Vasiljevićev tim. Odličan početak.

Tunis je najmlađa ekipa na prvenstvu. U dobroj je formi došao na ovo prvenstvo (pobedio je Hrvatsku, Burundi, Irak, Alan Žires ih dobro vodi). Međutim, Angola, koju krasi defanzivna igra, uspela je ipak da odoli naletima Tunišana.

U prednost je prvi stigao Tunis golom Jusefa Msaknija koji nosi dres belgijskog Eupena. Penal je dosuđen posle jednog lošeg starta, a Msakni visokom loptom prebacio golmana i pogodio mrežu.

Ipak, Angola je uspela da izjednači u drugom poluvremenu. Posle slabog udarca po zemlji golman Tunisa Ben Mustafa je jako loše odreagovao, a Đalma Kampos je imao najlakši deo posla, a to je da ćušne loptu u mrežu.

Tunis i Angola sada imaju po jedan bod, dok Mauritanija i Mali tek treba da igraju svoj meč prvog kola. Možemo da kažemo da je ovo dobar posao za Angolu, a Tunis neće biti zadovoljan ovim bodom.

KUP AFRIČKIH NACIJA - 1. KOLO

Petak

Egipat - Zimbabve 1:0 (1:0)
/Trezege 41/

Subota

DR Kongo - Uganda 0:2 (0:1)
/Kadu 14, Okvi 48/

Nigerija - Burundi  1:0 (0:0)
/Igalo 77/

Gvineja - Madagaskar 2:2 (1:0)
/Kaba 34, Kamano 66pen - Aniset 49, Andrija 55/

Nedelja

Maroko - Namibija 1:0 (0:0)
/Keimuine 89ag/

Senegal - Tanzanija 2:0 (1:0)
/Balde 28, Dijata 64/

Alžir - Kenija 2:0 (2:0)
/Bunedžah 34, Marez 43/

Ponedeljak:

Obala Slonovače - Južna Afrika 1:0 (0:0)
/Kođija 65/

Tunis - Angola 1:1 (1:0)
/Msakni 34 - Đalma 73/



Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar