Потврђено: Игор Милановић је нови тренер Звезде!

Легендарни ватерполиста Игор Милановић нови је тренер Црвене звезде.

Остали спортови 24.06.2019 | 21:39
Потврђено: Игор Милановић је нови тренер Звезде!
Звезда ПОТВРДИЛА: Игор Милановић је НАШ тренер! Прослављени играч и тренер у наредном периоду водиће ватерполисте Црвене звезде.

То је за "Вечерње новости" потврдио директор Звезде Игор Милојевић.

"Седимо заједно, све је у реду, Игор Милановић је тренер Црвене звезде. О детаљима договора још је рано да говоримо", рекао је Милојевић.

Милановић се вратио у Звезду са којом је 1992. године освојио дуплу круну као играч.

Он је у црвено-беле стигао из Ваљева, који је предводио прошле сезоне. Као тренер је освојио титулу првака Европе са Партизаном и Про Реком.

Поникао је управо у редовима Партизана, са којим је освојио осам трофеја као играч, те 11 као тренер.

Ватерполисти Црвене звезде добили су прошле сезоне изненада прилику (Партизан одустао) да играју Лигу шампиона, али се нису прославили, јер су такмичење завршили без освојеног бода. Веровали су црвено-бели да ће ране залечити у домаћим такмичењима, али су на оба фронта остали без трофеја.

Бољи је био Шабац…

Из тог разлога у Звезди су одлучили да ангажују новог тренера, а одлука је пала на Игора Милановића, једног од најбољих ватерполиста света, али и тренера који иза себе већ има два освојене титуле првака Европе, једну са Партизаном, а другу са Про Реком.

Милановић ће од понедељка ступити на нову дужност, потврдио је у разговору за "Новости" Игор Милојевић, директор Звезде и генерални секретар СД из Љутице Богдана 1. 

"Седимо заједно, све је у реду, Игор Милановић је тренер Црвене звезде. О детаљима договора још је рано да говоримо", рекао је Милојевић.

Одлука Милановића да преузме Звезду већ је одјекнула у српској јавности. И док једни славе, навијачи Партизана (судећи према коментарима), потез ватерполо легенде сматрају као издају. Подсетимо, Милановић је поникао у Партизану, играо, био тренер и координатор свих селекција, а једно време радио је и у управи ФК Партизан.

Поједини навијачи "парног ваљка" замерају Милановићу тренутак који је изабрао да пређе у редове највећег ривала, јер се ватерполо гигант са Бањице налази у великој финансијској кризи и пред гашењем.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар