Ђоровић као Крстајић: Одлука ФСС, идем чистог образа!

"Са моје тачке гледишта ово што сам дао српском фудбалу, нећу да кажем је много, али је довољно. . . ", казао је селектор младе репрезентације Горан Ђоровић.

Фудбал 24.06.2019 | 20:37
Ђоровић као Крстајић: Одлука ФСС, идем чистог образа!
Око наступа младе репрезентације Србије на Европском првенству за младе у Италији и Сан Маирну не постоји "подела" јавности, сви су сложни у оцени да је у питању велики неуспех.

"Орлићи" су се са континенталне смотре, на коју су отишли у врло јаком саставу са већ "А" репрезентативцима и после одличних квалификација, вратили без иједног бода, уз три пораза од Аустрије, Немачке и на крају Данске.

Посебно је болан био дебакл против "панцера" (6:1), а уједно је то била и једина утакмица у којој смо дали погодак на Европском првенству - и то са пенала.

Већ тада се поставило питање оставке селектора Горана Ђоровића, али је наравно било нормално да не напусти клупу младе репрезентације усред турнира, да би после меча са Данском (0:2)своју судбину препустио људима из Савеза.

"Ја не могу да доносим одлуке. О томе други одлучују (ФСС), а ја не тражим алиби. Шта год одлуче могу да само да прихватим и да се захвалим за шансу. Само бих да подсетим да сам ја радио и у А тиму као Муслинов помоћник. Сад и ово, после добрих квалификација... Са моје тачке гледишта ово што сам дао српском фудбалу, нећу да кажем је много, али је довољно и надам се само да ће се даље надоградити. Да ли ја или неко други мање је битно", казао је Ђоровић и додао:

"Што се мене тиче миран сам, чистог образа идем".

Ова изјава неодовљиво је подсетила на речи бившег селектора сениорске репрезентације Младена Крстајића на конференцији за медије после дебакла у Украјини, а пред меч са Литванијом, када је окупљеним новинарима у Старој Пазови казао: "Ако изађем - излазим чистог образа, гледаћу утакмицу и против Португала и Луксембурга приватно".

Када је у питању Горан Ђоровић, казао је да играчима било тешко да се психолошки уздигну после Немачке, а да му је јасно какве су биле амбиције јавности пред ЕУРО2019.

"Понављам, овде је 12 најбољих репрезентација. Многе друге екипе нису отишле у полуфинале. Могли смо и морали много боље, али без обзира на све не кривим играче, за мене су играчи светиња. Желели су много више. Осам од девет играча смо већ пребацили у А тим. Наравно да ово нисмо могли ни да замислимо, али то се дешава у фудбалу...", оценио је Ђоровић.

Занимљиво је да је пред почетак турнира био један од кандидата за наследника Крстајића, али сада је реалноност много другачија и управо се њему тражи замена на кормилу "орлића", док је и даље "магловито" шта се десило екипи у Трсту.

Деловали су раштимовано, као да први пут играју заједно...

"Тешко је причати одмах после утамице. Волим да све преноћи. Морам да кажем да смо припреме прошли без доста играча из А тима. Неки су били уморни, играли много, а неки нису играли у клубовима, имали су малу минутажу", казао је Горан Ђоровић.

Нове квалификације за ЕУРО2021 почињу у септембру, а Србија је у групи са Пољском, Русијом, Бугарском, Летонијом и Естонијом.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар