Đorović kao Krstajić: Odluka FSS, idem čistog obraza!

"Sa moje tačke gledišta ovo što sam dao srpskom fudbalu, neću da kažem je mnogo, ali je dovoljno. . . ", kazao je selektor mlade reprezentacije Goran Đorović.

Fudbal 24.06.2019 | 20:37
Đorović kao Krstajić: Odluka FSS, idem čistog obraza!
Oko nastupa mlade reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu za mlade u Italiji i San Mairnu ne postoji "podela" javnosti, svi su složni u oceni da je u pitanju veliki neuspeh.

"Orlići" su se sa kontinentalne smotre, na koju su otišli u vrlo jakom sastavu sa već "A" reprezentativcima i posle odličnih kvalifikacija, vratili bez ijednog boda, uz tri poraza od Austrije, Nemačke i na kraju Danske.

Posebno je bolan bio debakl protiv "pancera" (6:1), a ujedno je to bila i jedina utakmica u kojoj smo dali pogodak na Evropskom prvenstvu - i to sa penala.

Već tada se postavilo pitanje ostavke selektora Gorana Đorovića, ali je naravno bilo normalno da ne napusti klupu mlade reprezentacije usred turnira, da bi posle meča sa Danskom (0:2)svoju sudbinu prepustio ljudima iz Saveza.

"Ja ne mogu da donosim odluke. O tome drugi odlučuju (FSS), a ja ne tražim alibi. Šta god odluče mogu da samo da prihvatim i da se zahvalim za šansu. Samo bih da podsetim da sam ja radio i u A timu kao Muslinov pomoćnik. Sad i ovo, posle dobrih kvalifikacija... Sa moje tačke gledišta ovo što sam dao srpskom fudbalu, neću da kažem je mnogo, ali je dovoljno i nadam se samo da će se dalje nadograditi. Da li ja ili neko drugi manje je bitno", kazao je Đorović i dodao:

"Što se mene tiče miran sam, čistog obraza idem".

Ova izjava neodovljivo je podsetila na reči bivšeg selektora seniorske reprezentacije Mladena Krstajića na konferenciji za medije posle debakla u Ukrajini, a pred meč sa Litvanijom, kada je okupljenim novinarima u Staroj Pazovi kazao: "Ako izađem - izlazim čistog obraza, gledaću utakmicu i protiv Portugala i Luksemburga privatno".

Kada je u pitanju Goran Đorović, kazao je da igračima bilo teško da se psihološki uzdignu posle Nemačke, a da mu je jasno kakve su bile ambicije javnosti pred EURO2019.

"Ponavljam, ovde je 12 najboljih reprezentacija. Mnoge druge ekipe nisu otišle u polufinale. Mogli smo i morali mnogo bolje, ali bez obzira na sve ne krivim igrače, za mene su igrači svetinja. Želeli su mnogo više. Osam od devet igrača smo već prebacili u A tim. Naravno da ovo nismo mogli ni da zamislimo, ali to se dešava u fudbalu...", ocenio je Đorović.

Zanimljivo je da je pred početak turnira bio jedan od kandidata za naslednika Krstajića, ali sada je realnonost mnogo drugačija i upravo se njemu traži zamena na kormilu "orlića", dok je i dalje "maglovito" šta se desilo ekipi u Trstu.

Delovali su raštimovano, kao da prvi put igraju zajedno...

"Teško je pričati odmah posle utamice. Volim da sve prenoći. Moram da kažem da smo pripreme prošli bez dosta igrača iz A tima. Neki su bili umorni, igrali mnogo, a neki nisu igrali u klubovima, imali su malu minutažu", kazao je Goran Đorović.

Nove kvalifikacije za EURO2021 počinju u septembru, a Srbija je u grupi sa Poljskom, Rusijom, Bugarskom, Letonijom i Estonijom.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar