Хрвати пишу о ГОСПОДСКОМ дочеку у Београду...

Ево зашто. . .  Са отвореног базена Спортског центра "Ташмајдан" у недјељу је послата лијепа слика о Србији и главном граду.

Остали спортови 24.06.2019 | 19:43
Хрвати пишу о ГОСПОДСКОМ дочеку у Београду...
Београд је показао сјајно лице у протеклих недјељу дана.

Утакмица за титулу Свјетске лиге и пласман на Олимпијске игре заокружила је седмицу у којој је публика главног града показала културу, фер-плеј и поштовање за противнике.

Ватерполисти Хрватске нису вријеђани ни у једном од два велика дербија завршног турнира, њиховој химни "Лијепа наша" ниједном није звиждано, а за то вријеме су "делфини" добијали подршку са трибина и када је Београд погодило интензивно невријеме какво није дуго виђено.

Златни "делфини" су захвалили навијачима, селектор гостију Ивица Туцак је честитао српском тиму и публици, а хрватски портал индеx.хр је похвално извјештавао о атмосфери култног стадиона Спортског центра "Ташмајдан".

"Десет хиљада навијача бодрило је домаће ватерполисте на базену на Ташмајдану, а хрватску химну 'Лијепу нашу' испратили су џентлменским аплаузом", наводи Индекс.

Како се истиче, током интонирања хрватске химне није се чуо ниједан звиждук.

Тек по завршетку, како се додаје, неколико гледалаца је упутило пар звиждука, али их је онда "прогутао" снажан аплауз.

Индеx подсјећа да је исто било и у групном такмичењу прије четири дана, када су Срби били јачи с 11:10.

"Тог дана побједу је однио и српски дио трибина", пише Индекс.

Велико пријатељство и право огледало спорта показали су свима Ивица Туцак и Дејан Савић, два селектора и велики пријатељи који су заједништвом дали прави примјер играчима, али и свима на Свјетској лиги, закључује тај портал.

Београд и сви који су дошли на "Таш" заслужују исту поруку као и српски ватерполисти - браво!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар