Hrvati pišu o GOSPODSKOM dočeku u Beogradu...

Evo zašto. . .  Sa otvorenog bazena Sportskog centra "Tašmajdan" u nedjelju je poslata lijepa slika o Srbiji i glavnom gradu.

Ostali sportovi 24.06.2019 | 19:43
Hrvati pišu o GOSPODSKOM dočeku u Beogradu...
Beograd je pokazao sjajno lice u proteklih nedjelju dana.

Utakmica za titulu Svjetske lige i plasman na Olimpijske igre zaokružila je sedmicu u kojoj je publika glavnog grada pokazala kulturu, fer-plej i poštovanje za protivnike.

Vaterpolisti Hrvatske nisu vrijeđani ni u jednom od dva velika derbija završnog turnira, njihovoj himni "Lijepa naša" nijednom nije zviždano, a za to vrijeme su "delfini" dobijali podršku sa tribina i kada je Beograd pogodilo intenzivno nevrijeme kakvo nije dugo viđeno.

Zlatni "delfini" su zahvalili navijačima, selektor gostiju Ivica Tucak je čestitao srpskom timu i publici, a hrvatski portal index.hr je pohvalno izvještavao o atmosferi kultnog stadiona Sportskog centra "Tašmajdan".

"Deset hiljada navijača bodrilo je domaće vaterpoliste na bazenu na Tašmajdanu, a hrvatsku himnu 'Lijepu našu' ispratili su džentlmenskim aplauzom", navodi Indeks.

Kako se ističe, tokom intoniranja hrvatske himne nije se čuo nijedan zvižduk.

Tek po završetku, kako se dodaje, nekoliko gledalaca je uputilo par zvižduka, ali ih je onda "progutao" snažan aplauz.

Index podsjeća da je isto bilo i u grupnom takmičenju prije četiri dana, kada su Srbi bili jači s 11:10.

"Tog dana pobjedu je odnio i srpski dio tribina", piše Indeks.

Veliko prijateljstvo i pravo ogledalo sporta pokazali su svima Ivica Tucak i Dejan Savić, dva selektora i veliki prijatelji koji su zajedništvom dali pravi primjer igračima, ali i svima na Svjetskoj ligi, zaključuje taj portal.

Beograd i svi koji su došli na "Taš" zaslužuju istu poruku kao i srpski vaterpolisti - bravo!

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar