Одлука о слободи вјероисповјести

Венецијанска комисија је усвојила, али још није објавила мишљење о Нацрту закона о слободи вјероисповијести или увјерења и правном положају вјерских заједница, који је усвојила Влада Црне Горе, јер је у току његова израда, рекао је портпарол ове комисије Панос Какавиатос.

Регион 23.06.2019 | 16:13
Одлука о слободи вјероисповјести
Он каже да мишљење још није објављено због великог броја амандмана који треба да буду инкорпорирани у нацрт мишљења.

Какавиатос је рекао за Тањуг да за сада нема званичног коментара поводом нацрта закона, те да би усвојено мишљење требало да буде објављено сутра у току дана.

Влада Црне Горе саопштила је у петак да је Венецијанска комисија на пленарној сједници усвојила позитивно мишљење на Приједлог закона о слободи вјероисповијести или увјерења и правном положају вјерских заједница, констатујући да предложени законски текст "доноси значајне позитивне промјене постојећег застарјелог законодавства".

Овај закон споран је за Српску православну цркву и њене вјернике јер пријети одузимањем имовине и црквених непокретности у корист црногорске државе, односно непризнате Црногорске православне цркве.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

То

25.06.2019 11:21

Што је црна гора наумила је незаустављив процес ин он це се десити. Али постоје два нацина. А то су први да се политицари договоре и да не заваде народ. други без компромиса насилно одузимање цркве, и у том слуцају посто би се народ замрзио срби неби имали гдје да се моле. Без обзира на право. Много тога се издесаволо на балкану сто нема везе са правом. питање имамо ли мало непријатеља па нам треба јос један.

ОДГОВОРИТЕ