Odluka o slobodi vjeroispovjesti

Venecijanska komisija je usvojila, ali još nije objavila mišljenje o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, koji je usvojila Vlada Crne Gore, jer je u toku njegova izrada, rekao je portparol ove komisije Panos Kakaviatos.

Region 23.06.2019 | 16:13
Odluka o slobodi vjeroispovjesti
On kaže da mišljenje još nije objavljeno zbog velikog broja amandmana koji treba da budu inkorporirani u nacrt mišljenja.

Kakaviatos je rekao za Tanjug da za sada nema zvaničnog komentara povodom nacrta zakona, te da bi usvojeno mišljenje trebalo da bude objavljeno sutra u toku dana.

Vlada Crne Gore saopštila je u petak da je Venecijanska komisija na plenarnoj sjednici usvojila pozitivno mišljenje na Prijedlog zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, konstatujući da predloženi zakonski tekst "donosi značajne pozitivne promjene postojećeg zastarjelog zakonodavstva".

Ovaj zakon sporan je za Srpsku pravoslavnu crkvu i njene vjernike jer prijeti oduzimanjem imovine i crkvenih nepokretnosti u korist crnogorske države, odnosno nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve.

(Agencije)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

To

25.06.2019 11:21

Što je crna gora naumila je nezaustavljiv proces in on ce se desiti. Ali postoje dva nacina. A to su prvi da se politicari dogovore i da ne zavade narod. drugi bez kompromisa nasilno oduzimanje crkve, i u tom slucaju posto bi se narod zamrzio srbi nebi imali gdje da se mole. Bez obzira na pravo. Mnogo toga se izdesavolo na balkanu sto nema veze sa pravom. pitanje imamo li malo neprijatelja pa nam treba jos jedan.

ODGOVORITE