Трамп одложио депортацију

Амерички председник Доналд Трамп је рекао да ће одложити масовну депортацију имиграната најављену за недељу.  Трамп је саопштио да ће покушати да дође до компромиса са демократама у вези са имиграционим питањима.

Свијет 22.06.2019 | 21:58
Трамп одложио депортацију
Трамп је на Твитеру раније навео да ће "милиони илегалних имиграната" бити депортовани из САД, те да ће бити депортовани они којима је већ наложено да напусте земљу.

"То значи да беже од органа реда и судова. Реч је о људима који треба да се врате у своје земље и који су прекршили закон тиме што су дошли и што су остали овде", написао је Трамп на овој друштвеној мрежи.

"Вашингтон пост" наводи да се у Белој кући крајем недеље расправљало о опсегу операције.

Вршилац дужности секретара за унутрашњу безбедност Кевин Мекалинен упозорио је да током хапшења имиграната постоји ризик од раздвајања деце од родитеља, али је вршилац дужности Службе за заштиту границе и царине Марк Морган казао да "породице не могу бити изузете из примене имиграционог закона и да закон мора бити примењиван једнако".

Морган је позвао породице које имају наређење о депортациији да се саме предају имиграционим службама.

Наводи се да су градоначелници Лос Анђелеса и Чикага објавили да градска полиција неће учествовати у овим рацијама.

Градоначелница Чикага Лори Лајтфут рекла је да је наредила полицији да онемогући приступ бази података Служби за заштиту царина и граница, док је градоначелник Лос Анђелеса Ерик Гарсети рекао да "надлежне службе у Лос Анђелесу никада неће учествовати у таквим рацијама".

"Глас Америке" наводи да чланови Трампове администрације тврде да ће бити депортовано милион миграната којима је већ наређено да напусте земљу. Највећи број миграната који је током једне године депортован из САД био 435.000 и то је било 2013.

Активисти који се баве заштитом имиграната тврде да Трамп ову операцију користи у политичке сврхе и упозоравају да шири страх међу имигрантима.

Администрација, међутим, тврди да ће овакве операције обесхрабрити оне имигранте који желе да илегално уђу у САД.

(Тањуг)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

М

22.06.2019 20:15

Ајмо сад ови паметни који прижељкују нато.сад ћете добити још миграната као поклон.америка засере па други испаштају.ал будалама и треба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.06.2019 21:42

Бар засеру па обрису сто су засрали, ови сељацки диктатори серу ли серу, па вас онда мазу по главу, лицу..... Па вам се сад посрали и у уста, е сад буон апетит.....

Name

Дадо

22.06.2019 20:39

Ти си их Бомбардово па их прими...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

23.06.2019 20:02

не неће него ће их примити они који желе у нато

Name

гуз

22.06.2019 20:41

Као сто су некад Американци отимали земљу Индијанаца,побије цетири колца,нацрта мапу,и казе....ово је сад моје....ко це те протјерати и њихове претке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

23.06.2019 08:48

ПА ЉУДИ НАМА СУ ДОДИЈАЛИ НАСИ ДОМАЋИ СА ПРЕДИЗБОРНИМ КАМПАЊАМА ПА ЈОШ И ТРАНПОВА СВАКИ ДАН.ЧОВИЈЕК СЕ ИГРА РИЈАЛИТИЈА ДО САВРШЕНСТВА.

ОДГОВОРИТЕ