Још један позив парламенту БиХ

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак разговарао је данас на Мраковици са шефом Канцеларије Савјета Европе у БиХ амбасадором Драгославом Штефанеком о учешћу БиХ у раду Парламентарне скупштине Савјета Европе.

Босна и Херцеговина 22.06.2019 | 12:02
Још један позив парламенту БиХ
Министар Црнадак и амбасадор Штефанек поздравили су иницијативу да у понедјељак буде одржана сједница оба дома Парламентарне скупштине БиХ, на којој би требало да се расправља о именовању делегације у Парламентарној скупштини Савјета Европе.

Амбасадор Штефанек поновио је искрено опредјељење Савјета Европе да БиХ равноправно са осталим чланицама ове организације учествује у раду и одлучивању унутар њених тијела.



Министар Црнадак и амбасадор Штефанек заједно су позвали све политичке партије да у понедјељак именују парламентарну делегацију.

У случају да БиХ пропусти и овај додатни рок, била би једина од 47 земаља чланица Савјета Европе која не учествује у њеном овогодишњем раду, укључујући и гласање у избору новог генералног секретара Савјета Европе и нових судија Европског суда за људска права, саопштено је из МИП БиХ.

БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Пекие

22.06.2019 10:29

Прво Вијеце мој стара па онда све по реду

ОДГОВОРИТЕ