Još jedan poziv parlamentu BiH

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak razgovarao je danas na Mrakovici sa šefom Кancelarije Savjeta Evrope u BiH ambasadorom Dragoslavom Štefanekom o učešću BiH u radu Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope.

Bosna i Hercegovina 22.06.2019 | 12:02
Još jedan poziv parlamentu BiH
Ministar Crnadak i ambasador Štefanek pozdravili su inicijativu da u ponedjeljak bude održana sjednica oba doma Parlamentarne skupštine BiH, na kojoj bi trebalo da se raspravlja o imenovanju delegacije u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope.

Ambasador Štefanek ponovio je iskreno opredjeljenje Savjeta Evrope da BiH ravnopravno sa ostalim članicama ove organizacije učestvuje u radu i odlučivanju unutar njenih tijela.



Ministar Crnadak i ambasador Štefanek zajedno su pozvali sve političke partije da u ponedjeljak imenuju parlamentarnu delegaciju.

U slučaju da BiH propusti i ovaj dodatni rok, bila bi jedina od 47 zemalja članica Savjeta Evrope koja ne učestvuje u njenom ovogodišnjem radu, uključujući i glasanje u izboru novog generalnog sekretara Savjeta Evrope i novih sudija Evropskog suda za ljudska prava, saopšteno je iz MIP BiH.

BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Pekie

22.06.2019 10:29

Prvo Vijece moj stara pa onda sve po redu

ODGOVORITE