Криминал диктира правосудни систем

Нема грозморније изјаве од Тегелтијине пријетње да ће тужути медије, при чему није демантован снимак, нити је поништен иједан доказ

Босна и Херцеговина 21.06.2019 | 19:58
Криминал диктира правосудни систем
Изјава Милана Тегелтије, предсједника ВСТВ-а је карактеристична за тоталитарне системе, поручио је гостујући за Н1 телевизију аналитичар Енвер Казаз, коментаришући најаву првог човјек ВСТВ-а да ће због афере “поткивање” тужити све медије који су у својим извјештајима о том случају довели Тегелтију у контекст коруптивних радњи.

“Тегелтију треба питати шта је са два кључна случаја у држави, а то је убиство младића Давида Драгичевића у Бањој Луци и младића Џенана Мемића у Сарајеву. Та два убиства показују не само сумрак Тужилаштва, она показују заправо да убице, а не жртве диктирају параметре судског система у БиХ”, казао је Казаз.

“Тегелтија је себе изједначио са институцијом, властиту вољу поставио као параметар друштвене расправе.”

“Нема грозморније изјаве од његове пријетње да ће тужути медије, при чему није демантиран снимак, нити је поништен иједна доказ. Он покушава себе представити као жртву, а онда људи који се налазе у правосудном систему, који напредују, којима као што је напримјер Далиди Бурзић буде поништен цијели процес, сви ти људи дају подршку Тегелтији или из политичких разлога буду против њега.”

“Тегелтије је метафора пропасти инстутуције Босне и Херцеговине и доказ да овдје криминал диктира правосудни систем.”

На питање да прокоментира тезу по којој је афера “поткивање” заправо напад на српске кадрове у правосуђу, Казаз је казао:

“Теза да је афера поткивање напад на српске кадрове у првосуђу класични је спин. Једино што је јасно јесте да ће жртва сада бити господин Алешевић, који је немоћан, иако се послужио једним од уобичајених трикова да прокаже систем и проказао га је.

(Агенције)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Yес

21.06.2019 19:20

Муцавац је купио факултет!То знамо.Не знамо како је могао заврсити и средњу сколу.Мама и тата?

ОДГОВОРИТЕ
Name

вец видјено

21.06.2019 19:40

Одкад је самозвани баја..опцинио.. масе својим соу наступима и простацком комуникацијом све сто је нормално постало је ненормално и обрнуто

ОДГОВОРИТЕ
Name

ревис

21.06.2019 20:11

Добро си ово написо, довели су народ дотле да они казу да је мљеко црно маса би сутила и климала главом. Ова дрзава је тотална лудница ови на полозајима раде ста хоце и како хоце закон по својим потребама кроје.

Name

исток

22.06.2019 05:53

Сазет и потпуно тацан коментар.

Name

У

23.06.2019 13:21

БИХ ,влада лоповлук ,корпција ,куповина диплома ,подмићивање ,судија ,полицајаца ,љекара итад. Сад се пласира прича : да се Тегелтији смјешта што долази из Републике Српске. Да смо како треба ,дигли би се сви без обзира на нацију ,и почели борбу против корупције ,зар није очигледно да убиство два младића тапка у мјесту ,тапка јер убице штити власт ,тачније најмоћнији у власти. Мени лично није битно далу је судија Србин или неке друге нац.припадности ,бутно је да поштено ради свој посао ,да га не поткивају као овог муцавог Тегелтију. Све у свему ова држава тоне и хране се њене институције и упосленици криминалом. Криминалци су држава ,а ми поштени геађани морамо покушати борбу са овом опаком болешчу... ако се ујединимо и и кажемо ; политичарима да је доста али чврсто онда можда да нешто пође напријед.

Name

Добој

21.06.2019 19:48

Нема овдје ни државе ни правосудја. Нема овдје живота мој добри човјече

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ћрлави 3

21.06.2019 21:11

Он мозе тузити њему и његовом правосудном систему нетребају докази ,и цињенице они схде како се наручи пресуди и договориш то показује и виде а низ пресуда је таквих ,у правосуђу му раде кривично пресуђене судије и тузиоци ,то је све тамна мрља правосудног система у БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кале

21.06.2019 22:34

Ово је врх пирамиде зла у овој земљи и покровитељ свог овог зла које нам се десава.Ово једноставно здрав разум не мозе ни појмити ни сварити.Окупљање нормалних људи у сто вецу масу и русење оваквих монструма једном за свагда је једино рјесење!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Олга

22.06.2019 06:59

Тако је то.. не раде ниста, а криминалци се сетају слободно у цијелој Босни.. опсано је за нас народ

ОДГОВОРИТЕ