Чех поново у Челсију, али не на голу...

…већ у управи клуба.

Фудбал 21.06.2019 | 21:53
Чех поново у Челсију, али не на голу...
Чешки голман Петр Чех послије четири године проведене на голу Арсенала, вратио се у Челси гдје ће обављати функцију техничког савјетника.

Чех је на Стамфорд Бридгеу провео чак 11 година током којих је освојио 13 трофеја. У редове градског ривала Арсенала прешао је 2015. године, а тамо је овог љета и окончао каријеру.

“Осјећам се веома привилеговано што имам прилику да се поново прикључим Челсију и помогнем да се створи што је могуће боље окружење за високе перформансе, како би се наставили успјеси које клуба има у посљедњих 15 година. Радујем се новом изазову и надам се да ћу искористити сво своје знање и искуство у фудбалу како бих помогао тиму да у будућности постиже још веће успјехе“, рекао је тридесетседмогодишњи Чех за клупски сајт “плаваца”.

Чех је каријеру почео у Хмел Блшанију, а затим је бранио за прашку Спарту, Рен, Челси и Арсенал. На голу репрезентације Чешке стајао је 124 пута.

У Челси би се могао вратити и Чехов саиграч Френк Лампард, који је главни фаворит за насљедника Мауриција Сарија, који је послије само једне сезоне напустио клуб и преузео Јувентус.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар