Čeh ponovo u Čelsiju, ali ne na golu...

…već u upravi kluba.

Fudbal 21.06.2019 | 21:53
Čeh ponovo u Čelsiju, ali ne na golu...
Češki golman Petr Čeh poslije četiri godine provedene na golu Arsenala, vratio se u Čelsi gdje će obavljati funkciju tehničkog savjetnika.

Čeh je na Stamford Bridgeu proveo čak 11 godina tokom kojih je osvojio 13 trofeja. U redove gradskog rivala Arsenala prešao je 2015. godine, a tamo je ovog ljeta i okončao karijeru.

“Osjećam se veoma privilegovano što imam priliku da se ponovo priključim Čelsiju i pomognem da se stvori što je moguće bolje okruženje za visoke performanse, kako bi se nastavili uspjesi koje kluba ima u posljednjih 15 godina. Radujem se novom izazovu i nadam se da ću iskoristiti svo svoje znanje i iskustvo u fudbalu kako bih pomogao timu da u budućnosti postiže još veće uspjehe“, rekao je tridesetsedmogodišnji Čeh za klupski sajt “plavaca”.

Čeh je karijeru počeo u Hmel Blšaniju, a zatim je branio za prašku Spartu, Ren, Čelsi i Arsenal. Na golu reprezentacije Češke stajao je 124 puta.

U Čelsi bi se mogao vratiti i Čehov saigrač Frenk Lampard, koji je glavni favorit za nasljednika Mauricija Sarija, koji je poslije samo jedne sezone napustio klub i preuzeo Juventus.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar