Шта ваше тијело поручује вама?

Наше тело прича причу о емоцијама и мислима које имамо у глави. Кад не знамо да искажемо негативне емоције и када их се не решавамо на време, оне се манифестују кроз проблеме са телом.

Здравље 21.06.2019 | 08:44
Шта ваше тијело поручује вама?
Страница Бригхт Сиде доноси неколико последица које задржавање негативних емоција може да произведе на нашем телу.

Страх може да изазове различите облике алергија и дерматитиса. Неки истраживачи тврде да обичне алергијске реакције могу бити повезане са здрављем психе човека. Висока температура и астма такође могу бити изазване стресом и сличним психичким потешкоћама.

Проблеми са емоцијама и стрес могу да изазову стомачне проблеме. Наш стомак контролише веома комплексан систем, а стрес који нам живот свакодневно сервира може изазвати проблеме са пробавом. Људи врло често одгађају решавање интерних проблема и онда пате од оваквих компликација.

Самокритике и страхови са собом доносе јаке главобоље и мигрене. Ове две ставке, као и ниско самопоуздање и унутрашњи проблеми могу да проузрокују стрес и узнемиреност, што са собом доноси и осећај понижености и потребу да радите још више да бисте били довољно добри. Све ово ствара превише притиска и информација у вашој глави, због чега се јављају главобоље и мигрене.

Депресија и анксиозност призивају срчане проблеме. Уколико сте често нервозни, разговарајте са лекаром, такви проблеми могу да изазову проблеме са срцем.

Да бисте избегли све ово, посетите психолога и покушајте да нађете срж ваших проблема. То ће вам помоћи да решите комплетну ситуацију и решите се последица које ти проблеми и компликације стварају на вашем телу. Такође се препоручује медитација која ће вас смирити и помоћи вам да разбистрите мисли.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар