Šta vaše tijelo poručuje vama?

Naše telo priča priču o emocijama i mislima koje imamo u glavi. Kad ne znamo da iskažemo negativne emocije i kada ih se ne rešavamo na vreme, one se manifestuju kroz probleme sa telom.

Zdravlje 21.06.2019 | 08:44
Šta vaše tijelo poručuje vama?
Stranica Bright Side donosi nekoliko posledica koje zadržavanje negativnih emocija može da proizvede na našem telu.

Strah može da izazove različite oblike alergija i dermatitisa. Neki istraživači tvrde da obične alergijske reakcije mogu biti povezane sa zdravljem psihe čoveka. Visoka temperatura i astma takođe mogu biti izazvane stresom i sličnim psihičkim poteškoćama.

Problemi sa emocijama i stres mogu da izazovu stomačne probleme. Naš stomak kontroliše veoma kompleksan sistem, a stres koji nam život svakodnevno servira može izazvati probleme sa probavom. Ljudi vrlo često odgađaju rešavanje internih problema i onda pate od ovakvih komplikacija.

Samokritike i strahovi sa sobom donose jake glavobolje i migrene. Ove dve stavke, kao i nisko samopouzdanje i unutrašnji problemi mogu da prouzrokuju stres i uznemirenost, što sa sobom donosi i osećaj poniženosti i potrebu da radite još više da biste bili dovoljno dobri. Sve ovo stvara previše pritiska i informacija u vašoj glavi, zbog čega se javljaju glavobolje i migrene.

Depresija i anksioznost prizivaju srčane probleme. Ukoliko ste često nervozni, razgovarajte sa lekarom, takvi problemi mogu da izazovu probleme sa srcem.

Da biste izbegli sve ovo, posetite psihologa i pokušajte da nađete srž vaših problema. To će vam pomoći da rešite kompletnu situaciju i rešite se posledica koje ti problemi i komplikacije stvaraju na vašem telu. Takođe se preporučuje meditacija koja će vas smiriti i pomoći vam da razbistrite misli.

B 92
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar