Ухапшен и син директорке АПИФ

Александар Савић, осумњичен за кријумчарење наркотика који је ухапшен у акцији кодног назива “Клуб 2”, син је актуелне директорке Агенције за посредничке, информатичке и финансијске услуге АПИФ Јелене Ћетковић, сазнаје портал Српскаинфо.  

Република Српска 20.06.2019 | 17:22
Ухапшен и син директорке АПИФ
Савић је са осталим саучесницима ухапшен због сумње да су се дужи временски период бавили кријумчарењем хашиша и кокаина.

Осумњичени Савић је наводно користио и мобилни телефон који је био регистрован на ову републичку агенцију.

Директорка АПИФ и поред бројних позива и остављених порука јуче није одговарала на упите портала Српскаинфо.

Такође, из АПИФ нисмо добили ни одговоре на бројна питања, међу којима је и оно да ли је ухапшени Савић користио и друге погодности републичке агенције, чији је директор његова мајка.

Притвор

Окружни суд у Бањалуци јуче је одредио једномјесечни притвор Александру Савићу и петорици саучесника ухапшених у акцији Управе криминалистичке полиције МУП РС и Полицијске управе Бањалука.

Притвор је, осим Савићу, одређен и Драшку Томићу, Озрену Савићу, Душану Бабићу, Стефану Павловићу и Марку Михајловићу. Притвор је одређен због бојазни да ће осумњичени, уколико буду пуштени на слободу, ометати кривични поступак, односно утицати на свједоке.

– У временском периоду од 2016. до 17. јуна ове године осумњичена лица су од за сада непознатих лица вршили набавку и препродају супстанци које су проглашене за опојне дроге, односно марихуану и кокаин, корисницима на подручју Бањалуке – саопштено је јуче из Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Роба
Подсјетимо, у заједничкој акцији УКП МУП РС и ПУ Бањалука кодног назива “Клуб 2” полиција је заплијенила око шест килограма дроге.

Према нашим сазнањима, ова организована криминална група бавила се углавном кријумчарењем хашиша, а занимљиво је да се полиција већ дуго времена није сусретала с дилерима хашиша.

– Обављено је 15 претреса, а у претресима је полиција пронашла и одузела око четири килограма хашиша, два килограма сканка, шест таблета екстазија, 4,47 грама кокаина, као и мању количину оружја – појаснио је извор из истраге. 

Акција је покренута 17. јуна рано ујутру, а већина ухапшених је затечена на спавању.

Наставак акције

Према незваничним информацијама, они су од непознатих особа набављали веће количине хашиша, али и других наркотика, те је затим препакивали и продавали на корисницима.

– Ова хапшење је наставак акције „Клуб“, која је изведена прије 15 дана на подручју Бањалуке. Неки од ухапшених у овој новој акцији су повезани са приведеним у тој првој акцији – појаснио је наш извор.

Он је додао да су неки од њих већ познати полицији по кривичним дјелима и раније су привођени.

Сумња се да су се ухапшени мјесецима бавили кријумчарењем наркотика. Дрогу су углавном продавали на подручју Бањалуке, али и околине.

– Сами инспектори су били изненађени количином заплијењеног хашиша. Сматрано је да ове више дроге нема у Републици Српској, јер годинама толика количина није одузета у акцијама Министарства унутрашњих послова Српске – каже наш извор.

Он појаснио да се ради о издвојеној смоли индијске конопље, која може да буде и до 10 пута јача од марихуане.

Експлозив

У акцији “Театар” МУП РС и Полицијске управе Добој јуче су ухапшени Анђелко Миличевић, Милан Митровић и Кристијан Мајсторовић, а током акције одузето је 3,3 килограма сканка, 1,1 килограм спида, 100 грама кокаина, два килограма експлозива и новац разних валута.

Према незваничним информацијама, експлозив је пронађен код Миличевића.

(Српскаинфо)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Марко89

20.06.2019 15:27

Тонемо ли тонемо

ОДГОВОРИТЕ
Name

инспектор

20.06.2019 17:43

треба апсити и синове који пљачкају државу као функционери.

Name

Ејфс

20.06.2019 15:53

Правда за " БОТАНИЦАРЕ " и " ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ "

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

20.06.2019 15:55

А наши синови одоше на бауштелу у Аустрију. Бедно нема шта

ОДГОВОРИТЕ
Name

МК

20.06.2019 16:43

БИЈЕДНО ЈЕСТЕ СТО МОРАЈУ ИЦИ ИЗ СВОЈЕ ДРЗАВЕ АЛИ БИЈЕДА И ЈАД ЈЕ ЗАРАДЈИВАТИ КАО ОВИ КЛОСАРИ ТРУЈУЦИ НЕЦИЈУ ДЈЕЦУ .ЗАР НЕКО МОЗЕ КУПИТИ И ПОЈЕСТИ ХЉЕБ ИЛИ ЈОС ГОРЕ ДАТИ ТАЈ ХЉЕБ ДА ЊЕГОВО ДИЈЕТЕ ЈЕДЕ А ТАЈ ИСТИ ХЉЕБ КУПИО ОД ПРЕПРОДАЈЕ ДРОГЕ .ПА ТАКВЕ ОСОБЕ МАЈКА НИЈЕ ТРЕБАЛА НИКАДА ДА РОДИ.ОЛОС И ДНО ДНА

Name

Ре МК

20.06.2019 18:21

Па и они су сви наркомани, са испраним и осушеним мозговима, шта очекивати од таквих - ко да они знају шта је добро, а шта зло!

Name

Ријесење

20.06.2019 16:28

Свакоме по бар по 1милион ако нема три, да покрену неку постен посао, да се не баве дрогом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милко

20.06.2019 17:22

могу воцњак да засаде.

Name

ЕТО ТИ САД

20.06.2019 16:31

И ЗА ДИЛОВАЊЕ ДРОГЕ МОРАС ИМАТИ ТАТУ ИЛ МАМУ НА ФУНКЦИЈИ..ИЛ ДА СИ ЦЛАН СТРАНКЕ СТО РЕКАО ДОДО

ОДГОВОРИТЕ
Name

АПИФ

20.06.2019 16:55

Мамааа, мамааа, мама... Шта је, маму ти... Мама, спашавај!

ОДГОВОРИТЕ
Name

У

20.06.2019 17:22

сваком добро плаценом послу а посебно ако је противзаконит морас имати некога на власти да ти се надје за недај бозе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

миа

21.06.2019 06:21

РАДИ ЛИ ОВДЈЕ ИКО ИШТА ОСИМ ШТО ДИЛУЈЕ ДРОГУ ИЛИ СЕ ДРОГИРА?? ПА ЉУДИ МОЈИ ШТА ЈЕ ОВО?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идемо у пропаст

21.06.2019 12:12

Да ли су користили подстицаје у пољопривреди , и да ли плацају порез на промет?????

ОДГОВОРИТЕ