Uhapšen i sin direktorke APIF

Aleksandar Savić, osumnjičen za krijumčarenje narkotika koji je uhapšen u akciji kodnog naziva “Klub 2”, sin je aktuelne direktorke Agencije za posredničke, informatičke i finansijske usluge APIF Jelene Ćetković, saznaje portal Srpskainfo.  

Republika Srpska 20.06.2019 | 17:22
Uhapšen i sin direktorke APIF
Savić je sa ostalim saučesnicima uhapšen zbog sumnje da su se duži vremenski period bavili krijumčarenjem hašiša i kokaina.

Osumnjičeni Savić je navodno koristio i mobilni telefon koji je bio registrovan na ovu republičku agenciju.

Direktorka APIF i pored brojnih poziva i ostavljenih poruka juče nije odgovarala na upite portala Srpskainfo.

Takođe, iz APIF nismo dobili ni odgovore na brojna pitanja, među kojima je i ono da li je uhapšeni Savić koristio i druge pogodnosti republičke agencije, čiji je direktor njegova majka.

Pritvor

Okružni sud u Banjaluci juče je odredio jednomjesečni pritvor Aleksandru Saviću i petorici saučesnika uhapšenih u akciji Uprave kriminalističke policije MUP RS i Policijske uprave Banjaluka.

Pritvor je, osim Saviću, određen i Drašku Tomiću, Ozrenu Saviću, Dušanu Babiću, Stefanu Pavloviću i Marku Mihajloviću. Pritvor je određen zbog bojazni da će osumnjičeni, ukoliko budu pušteni na slobodu, ometati krivični postupak, odnosno uticati na svjedoke.

– U vremenskom periodu od 2016. do 17. juna ove godine osumnjičena lica su od za sada nepoznatih lica vršili nabavku i preprodaju supstanci koje su proglašene za opojne droge, odnosno marihuanu i kokain, korisnicima na području Banjaluke – saopšteno je juče iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Roba
Podsjetimo, u zajedničkoj akciji UKP MUP RS i PU Banjaluka kodnog naziva “Klub 2” policija je zaplijenila oko šest kilograma droge.

Prema našim saznanjima, ova organizovana kriminalna grupa bavila se uglavnom krijumčarenjem hašiša, a zanimljivo je da se policija već dugo vremena nije susretala s dilerima hašiša.

– Obavljeno je 15 pretresa, a u pretresima je policija pronašla i oduzela oko četiri kilograma hašiša, dva kilograma skanka, šest tableta ekstazija, 4,47 grama kokaina, kao i manju količinu oružja – pojasnio je izvor iz istrage. 

Akcija je pokrenuta 17. juna rano ujutru, a većina uhapšenih je zatečena na spavanju.

Nastavak akcije

Prema nezvaničnim informacijama, oni su od nepoznatih osoba nabavljali veće količine hašiša, ali i drugih narkotika, te je zatim prepakivali i prodavali na korisnicima.

– Ova hapšenje je nastavak akcije „Klub“, koja je izvedena prije 15 dana na području Banjaluke. Neki od uhapšenih u ovoj novoj akciji su povezani sa privedenim u toj prvoj akciji – pojasnio je naš izvor.

On je dodao da su neki od njih već poznati policiji po krivičnim djelima i ranije su privođeni.

Sumnja se da su se uhapšeni mjesecima bavili krijumčarenjem narkotika. Drogu su uglavnom prodavali na području Banjaluke, ali i okoline.

– Sami inspektori su bili iznenađeni količinom zaplijenjenog hašiša. Smatrano je da ove više droge nema u Republici Srpskoj, jer godinama tolika količina nije oduzeta u akcijama Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske – kaže naš izvor.

On pojasnio da se radi o izdvojenoj smoli indijske konoplje, koja može da bude i do 10 puta jača od marihuane.

Eksploziv

U akciji “Teatar” MUP RS i Policijske uprave Doboj juče su uhapšeni Anđelko Miličević, Milan Mitrović i Kristijan Majstorović, a tokom akcije oduzeto je 3,3 kilograma skanka, 1,1 kilogram spida, 100 grama kokaina, dva kilograma eksploziva i novac raznih valuta.

Prema nezvaničnim informacijama, eksploziv je pronađen kod Miličevića.

(Srpskainfo)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Marko89

20.06.2019 15:27

Tonemo li tonemo

ODGOVORITE
Name

inspektor

20.06.2019 17:43

treba apsiti i sinove koji pljačkaju državu kao funkcioneri.

Name

Ejfs

20.06.2019 15:53

Pravda za " BOTANICARE " i " POLjOPRIVREDNIKE "

ODGOVORITE
Name

Doboj

20.06.2019 15:55

A naši sinovi odoše na bauštelu u Austriju. Bedno nema šta

ODGOVORITE
Name

MK

20.06.2019 16:43

BIJEDNO JESTE STO MORAJU ICI IZ SVOJE DRZAVE ALI BIJEDA I JAD JE ZARADJIVATI KAO OVI KLOSARI TRUJUCI NECIJU DJECU .ZAR NEKO MOZE KUPITI I POJESTI HLJEB ILI JOS GORE DATI TAJ HLJEB DA NJEGOVO DIJETE JEDE A TAJ ISTI HLJEB KUPIO OD PREPRODAJE DROGE .PA TAKVE OSOBE MAJKA NIJE TREBALA NIKADA DA RODI.OLOS I DNO DNA

Name

Re MK

20.06.2019 18:21

Pa i oni su svi narkomani, sa ispranim i osušenim mozgovima, šta očekivati od takvih - ko da oni znaju šta je dobro, a šta zlo!

Name

Rijesenje

20.06.2019 16:28

Svakome po bar po 1milion ako nema tri, da pokrenu neku posten posao, da se ne bave drogom.

ODGOVORITE
Name

Milko

20.06.2019 17:22

mogu vocnjak da zasade.

Name

ETO TI SAD

20.06.2019 16:31

I ZA DILOVANJE DROGE MORAS IMATI TATU IL MAMU NA FUNKCIJI..IL DA SI CLAN STRANKE STO REKAO DODO

ODGOVORITE
Name

APIF

20.06.2019 16:55

Mamaaa, mamaaa, mama... Šta je, mamu ti... Mama, spašavaj!

ODGOVORITE
Name

U

20.06.2019 17:22

svakom dobro placenom poslu a posebno ako je protivzakonit moras imati nekoga na vlasti da ti se nadje za nedaj boze.

ODGOVORITE
Name

mia

21.06.2019 06:21

RADI LI OVDJE IKO IŠTA OSIM ŠTO DILUJE DROGU ILI SE DROGIRA?? PA LJUDI MOJI ŠTA JE OVO?

ODGOVORITE
Name

Idemo u propast

21.06.2019 12:12

Da li su koristili podsticaje u poljoprivredi , i da li placaju porez na promet?????

ODGOVORITE