Додик помогао обнову Црне Горе

Милорад Додик је помогао да се афирмише идеја обнове црногорске државности, поштујем наше прошле односе. Били су интензивни - наше активности су биле заједничке на домаћем и међународном плану. Знали смо се наћи у Европи, Америци, представљали смо заједничке интересе који су се односили на обнову мира и повјерења, казао је за Н1 Мило Ђукановић, предсједник Црне Горе.

Регион 19.06.2019 | 22:54
Додик помогао обнову Црне Горе
Актуелни предсједавајући Предсједништва БиХ, Милорад Додик недавно је цртао мапу, како је казао - српске државе, која је осим Србије, Републике Српске, укључивала и дијелове Црне Горе.

Ђукановић је то коментарисао:

"Не ради то у име било кога из Црне Горе. Толику глупост себи не би дозволили ни лидери великосрпских партија у Црној Гори, јер би то била издаја која би се огледала у понуди дијелова Црне Горе, а не матичне државе. Дошао сам и до сазнања да је Додик протестовао против недовољно прецизне интерпретације те мисли. Ако је та мисао Додика на тачан начин интерпретирана, онда се дубоко сукобљава са националним интересима Црне Горе. Црна Гора држи до тога да су мир и стабилност најстарији интерес свих нас на Балкану, а можемо га очувати ако будемо његовали мултиетничку демократију у свим државама", поручио је Ђукановић.

Какви су сада односи са Милорадом Додиком?

"Наши односи у прошлости били су интензивни - наше активности су биле заједничке на домаћем и међународном плану. Знали смо се наћи у Европи, Америци, представљали смо заједничке интересе који су се односили на обнову мира и повјерења. Казао сам, није било једноставно тада заступати ту политику, ни њему ни мени. Поготово не њему - јер су тада на простору Србије и Босне били присутни и Караџић и Милошевић. Он је помогао да се афирмише идеја обнове црногорске државности, поштујем наше прошле односе", поручио је.

"Данас се гледамо ријеђе, на међународним скуповима. Вјерујем да ћемо се видјети у Сарајеву ускоро, имам и позив за званичну посјету Босни и Херцеговину и вјерујем да ће се реализовати", казао је за Н1.

"Данас су односи уважавања какве имам са свим људима који су најодговорнији за вођење држава. Имам коректне односе као и са Џаферовићем и Комшићем".

Како и зашто се Додик од социјалдемократе претворио у националисту и сепаратисту, и како су поручили из Конгреса САД-а "главног руског играча на Балкану?"

"Реторика Додика ми се не допада. Не зато што угрожава Црну Гору. Савршено сам миран, ништа не угрожава Црну Гору па ни те мапе. Зашто ми је непријатно - јер ме враћа у деведесете године, то је реторика каквих сам се наслушао", појаснио је.

"Знамо се, сарађивали смо, па нисмо сарађивали толико интензивно. Прочитао сам одређене изјаве и политике које не дијелим. То је ваљда легитимно, не бих себи дао за право да објашњавам те разлоге", казао је.

А какве односе има са Александром Вучићем, будући да одређени кругови тврде да је Ђукановић помогао њему да побиједи у Србији?

"Има ту претјеривања. Не бих могао помоћи да Николић и Вучић нису имали снажно утемељење у Србији од конкуренције Тадића. Наши односи су коректне сарадње и уважавања, кроз које се трудимо да слиједимо наше националне интересе - да не повријеђујемо друге", изјавио је.

Да ли га је питао зашто се Србија дигла против њега?

"Не. Нисам га питао јер би то сматрао својом слабошћу, показао бих да ме то тангира. Било је доста неутемељених кампања против мене, је ли то угрозило Црну Гору? Није. На тај начин су нас убјеђивали у исправност нашег круса, зато смо дошли до резултата. Нема говора ни о каквој манипулативној политици у копродукцији Ђукановић - Вучић", изјавио је за Н1.

Коментари / 35

Оставите коментар
Name

Миљан

19.06.2019 20:58

Како се лопови нађу ма ђе били.

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

19.06.2019 21:18

Милорад иначе тзв највећи Србин.

Name

миле

20.06.2019 04:00

Имали смо и заједницких послова приватне природе цак су нас тразили талијански органи..

Name

атеист

20.06.2019 05:41

Вецина..великих..срба који су нам кројили судбину су поријеклом са црногорских врлети нпр слобо и радован а мило се на вријеме дистанцирао од национализма и логицно је да су се односи са националнм татама охладили

Name

Дејан

20.06.2019 05:44

Мало риједје се видјају од кад му је Додик клепио два слеперацигарета....иде слепер до Ц.Горе,ту на граници да цека полициј стављају му ЦГ табле иде товари цигарете и назад исто...цека га Додикова полиција,БХ табле и правац Лактаси.То су ти интезивнији односи измедју њих.Па онда једно време Додик није смио да спомене рујец Мило.

Name

Мило

20.06.2019 06:30

Ово је ел маестро. Јасе на свим таласима. Сви искомплексирани политицари из бивсе југе дрзе његов постер на зиду. У природној велицини...

Name

САЛЕ СЛОВЕНАЦ

20.06.2019 07:08

МИЛЕ ЦАР !

Name

ре атеист

20.06.2019 15:22

Реце дистанцирао,ста бесе са дубровацким ратистем? Вероватно се и од тога дистанцирао али Хаг масе папирима.Командна одговорност мој атеист.Зиви били па видели.

Name

Нетко иза угла

19.06.2019 21:00

Било ста мислили и говорили о овом лику он мени дјелује позитивно и има свој став. Воли своје ал не мрзи друге. Постено!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нетко је неткоме некај објаснил

20.06.2019 05:59

Како Хрвати сад узгајају своје друго цвјеће, Шиптаре и Црногорце. Некад су то били муслимани, булбули, али их сад Хрвати мање заливају па увели...

Name

Црногорац

20.06.2019 07:33

Слусао дам помно емисију. Цитав интервју се водио и наводио против срба и србије. То је страсно како од новинара тако и од дотицног. Сви се ми добро сјецамо колико је мала Црна Гора имала уцесца у рат 90 као и прије рата у власти.

Name

Ма

19.06.2019 21:02

Имамо ми своје Монтенегрине - Радојицица и Цудица, ста це нам други поред ове двојице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

19.06.2019 21:02

Није то ништа. Највише је помогао у обнови државности Босне и Херцеговине. Мерхаба аскер!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈУГОСЛАВ

19.06.2019 21:07

Мило,Миле и вољени Аца браћа по криминалу.Нема им равна у Еуропи!Ови момци имају своје државе и у њима властите институције.Ко ли им је ћаћа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милко

19.06.2019 21:17

Мило и Миле: два истросена пулена Медлин Олбрајт. Мило је задацу обавио а Миле јос ради на својој.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

19.06.2019 21:29

ИСТОРИЈА СРБА ЦЕ УПИСАТИ ДВА НАЈВЕЦА ЛОПОВА ОТКАДА СРБИ ПОСТОЈЕ,И РАСТУРАЦИ СРПСТВА..ТОЛИКО ОД МЕНЕ А МНОГО ВОЛИМ ИСТОРИЈУ..И МНОГО САМ ЈЕ ИСЦИТАО

Name

Доказ.

20.06.2019 05:26

Овај назови пресједник,назови дрзаве(а,узгред рецено страсно волим Црну Гору),је у овом итервјуу,јавно изрекао како се Бурле интензивно залагао за осамостаљење ЦГ и цијепање српске дрзавности,јос у вријеме Милисевица и Карадзица,,,ВРИЈЕМЕ КАД СМО МИ ОБИЦНИ ,МАЛИ СРБИ ВЈЕРОВАЛИ,ГАЈИЛИ И ГИНУЛИ ЗА ИДЕЈУ ЗАЈЕДНИЦКОГ ЗИВОТА,СРБА И ЦРНОГОРАЦА(ВЕЦИНОМ СРБА)...Јос један доказ змије у њедрима',,,Олбрајтовог Даска вјетра на Балкану',,,а ПО СВЕМУ СУДЕЦИ СВЕСРПСКОГ ГРОБАРА НА ОВИМ ТЕРЕНИМА И СИРЕ. ООО,СРБИ МЕДЈ'СЉИВАМА...

Name

XXY

19.06.2019 21:23

ни домаћој а ни страној јавности још није јасно ко је од њих двојице већи криминалац. једно им је заједничко, почели су обојица шверцујући цигарете и енормно се обогатили. мило је имао црвену интерполову потерницу која му је скинута када је пристао да одвоји црну гору од Србије и у потпуности је приватизовао...сада пљује по Србима и Србији јер га због тога НАТО криминалци подржавају. отима Српске светиње јер само још то није присвојио, боље да прерачуна колко пара је Србија одвојила од уста својих градјана да би изградила земљотресом разрушену црну гору на уштрб својих градјана од 1997. год па све до оцепљења од србије...то је сигурно пар милијарди €УРА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дусанцули

19.06.2019 21:39

Бојим се да је процес расрбљавања Црне Горе предалеко одмакао и да то је бесповратан процес. Државност Црне Горе није спорна јер је постојала и прије али негирање српског идентита Црне Горе је нешто на чему је изградјена лажна државотворнот која је своје утемељење нашла у историјским фалсификатима. Нека нам је Бог на помоћи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

миво

20.06.2019 05:50

њима је добро нек раде како им је воља

Name

007 Бонд

19.06.2019 21:42

Мило је амерички човек. Милорад је амерички човек. Обојица причају оно што им Американци кажу да причају. Обојица раде оно што им Американци кажу да раде. Милу је глава била уцењена, па је морао да слуша. Милорад је изабран као најбољи послушник и кандидат, и на влас је дошао на НАТО тенку. ...Европљани су хтели да смене Милорада, али, Американцидга нису дали. ...Милорад ће одвојити Републику Српску онда кад му стигне наредба из Вашингтона.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXY

19.06.2019 22:42

ни домаћој а ни страној јавности још није јасно ко је од њих двојице већи криминалац. једно им је заједничко, почели су обојица шверцујући цигарете и енормно се обогатили. мило је имао црвену интерполову потерницу која му је скинута када је пристао да одвоји црну гору од Србије и у потпуности је приватизовао...сада пљује по Србима и Србији јер га због тога НАТО криминалци подржавају. отима Српске светиње јер само још то није присвојио, боље да прерачуна колко пара је Србија одвојила од уста својих градјана да би изградила земљотресом разрушену црну гору на уштрб својих градјана од 1997. год па све до оцепљења од србије...то је сигурно пар милијарди €УРА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зашто то и чему

20.06.2019 06:05

Нико никакве светиње никоме не отима. Светиње остају ту гдје јесу. Ме мичу их и никога из њих не тјерају. Остају народу који их је и саградио, који их походи и који ће их походити и убудуће. И свештенству такође, као и добронамјернима који у походе долазе. Најмање је битно ко је титулар у катастарским књигама. Неразумни су ови борбени покличи дијела СПЦ хијерархије и демагошких, вјероломних политичара.

Name

Нострадамус

20.06.2019 12:12

Ре Засто то и цему.Добро сте написали не мозе све бити Српска Православна Црква.У Србији је Српска у Црној Гори Црногорска итд.Вјера је православна остало су географски појмови који се дописују по мени не битни.Ста да сада у цркви или дрзави додје неко руководство и казе у Србији није Српска православна Црква него Руска православна Црква. За ово стање и сукоб су управо криви црквено и дрзавно руководство,а народ је умјесто "пастира "прогласени овцама.Оваква Црква нема своју будуцност и све је мање добронамјерних сто ју посјецују јер су добронамјерни прогласени сектасима,а уствари сектаси су заузели Цркву заједно са политицарима.На залост

Name

дзоо

20.06.2019 04:47

Моземо волети или не моземо прицати ста оцемо али Дјукановиц је обновио Црногорску дрзаву дие ка путу ЕУ, Асто је највазније спасио је Црногорске градјане од било којег рата и страдања док постоји Америка,О његовом постењу нецу да улазим волио би да је и нас Миле увео БиХ у Нато да не страхујем висе од неких сукоба,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Џоо

20.06.2019 05:59

Политика која је заснов ана на мржњи према Србима и на отимању имовине од СПЦ руши изнутра Црну Гору.Таквом политико данашња Црна Гора оваква каква јесте не може опстати.На крају ће му остати некаква Монте Негро,онаква каква САД и западу одговара,а то је чеп држава,јер Црна Гора са својон историјом и традициом ће опет постати савезница Руса.

Name

Дај реци нешто паметно Џо

20.06.2019 06:03

НАТО спашава од сукоба??????? Јеси ли ти свестан глупости које лупаш... Џо, Џо Мани се тастатуре и мотику у руке, Џо!

Name

Гацко12

20.06.2019 06:26

О цему ти.Грцка и Турска су цланице НАТО па су седамдесетих ратовале једна против друге на Кипру.Нато ниста не гарантује ,то је велика заблуда

Name

Нострадамус

20.06.2019 13:31

за Ре дзоо.Црна Гора оваква каква је не мозе опстати БиХ оваква каква је не мозе опстати Хрватска исто па Македонија Косово и Метохија.Једино Србија оваква каква је мозе опстати нас сви мрзе сто смо ми успјеснији од других .Е стварно се питам зна ли се какву имас дијагнозу.

Name

Милојко Бабић

20.06.2019 06:37

Није то било давнно.Негдје прије десетак година,Када је Ронхил Нафталиновић увјежбавао крадју гласова и за потребе пајтоса из Црне Горе купио у Херцеговини 12.000 гласова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБ ин

20.06.2019 07:04

Одлично. Сад узврати на исто начин. Да се лопов одужи лопову

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

20.06.2019 07:35

Ти си један криминалац најгоре врсте.Сто не просетас до Барија мало???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Занимљиво

20.06.2019 07:53

Разбијање српаког националног бица, а уједно "доцепати се богатог плијена", затим на перфиднији нацин доврсити запоцето.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Озбиљне обуке

20.06.2019 08:05

Па њих двојица одрадјују задатак децwнијама, а вјесто ескивирајуци јавност од тога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

20.06.2019 09:00

Лопов лопова подрзава.

ОДГОВОРИТЕ