Упецали га борци против педофилије

Васпитач Немања Павловић, који се преко друштвених мрежа “упецао” на измишљену малољетницу и тражио од ње да му пошаље експлицитне слике, оптужен је за тешко кривично дјело искориштавања дјеце за порнографију, потврђено је порталу Српскаинфо.

Република Српска 17.06.2019 | 18:23
Упецали га борци против педофилије
Случај предатора оличеног у васпитача једног приватног вртића у Бањалуци шокирао је јавност у августу прошле године, а бањалучко тужилаштво је након 10 мјесеци истраге подигло оптужницу.

На Фејсбук страници “Борба против педофилије” у августу прошле године објавили су Павловићеве поруке, који је тада радио у једном приватном бањалучком вртићу, путем друштвених мрежа размијенио са измишљеним ликом, односно 13-огодишњом дјевојчицом тражећи од ње експлицитне фотографије.

Случај је посебно узнемирио родитеље чија су дјеца похађала вртић, а уље на ватру долила је чињеница да је васпитач радио са изразито малом дјецом.

Из вртића су тврдили да Павловић није могао повриједити дјецу у вртићу, те су истицали како треба сачекати истрагу да се утврди права истина у овом случају. Додали су и да су случај пријавили полицији.

Након што је све пријављено полицији, васпитач је чак и признао да је комуницирао преко друштвених мрежа с “малољетницом”, али се након тога ситуација смирила. Све до априла ове године, када је портал Српскаинфо подсјетио на случај, а тужилаштво убрзо након нашег текста подигло оптужницу.


 
– Окружно јавно тужилаштво Бањалука подигло је оптужницу против Немање Павловића, због кривичног дјела “искориштавање дјеце за порнографију” из члана 175. став 1. Кривичног Законика Републике Српске – изјавила је Маја Ђаковић Видовић, портпарол ОЈТ Бањалука.

Оптужница је у међувремену прослијеђена на потврђивање Основном суду у Котор Варошу.

– Малољетница је уствари измишљени лик Интернет бораца против педофила, а управо захваљујући њима истражни органи у региону су покренули више поступака против педофила. Оно што је најбитније јесте да су те особе откривене прије него што су могле своје болесне мисли спровести у дјело – објаснио је извор из истраге. 

Подсјетимо, преписка између Павловића, тада васпитача у бањалучком вртићу, и “дјевојчице” почела је око четири часа ујутро и трајала је током цијелог дана.

Све је објављено са јасно истакнутом фотографијом васпитача, те профилом из којег се види да живи на ширем подручју Бањалуке, као и мјесто запослења.

Из вртића су тада истакли да су читав случај пријавили полицији, те да су интерном истрагом утврдили како криминалних радњи у вртићу није било.

– Политика наше фирме је таква да никад једна особа не буде сама у групи с дјецом, баш због поменутих ситуација. Ми смо били дужни да обавијестимо надлежне органе и пријавимо случај. Утврдили смо да у вртићу није било криминалних радњи. Родитељи васпитаника могу да буду мирни – саопштили су из вртића након што је случај откривен у јавности.

-Поштовани родитељи, учитељ је радио код нас годину дана, никад није било примједбе на рад истог. Ми смо били дужни да обавијестимо надлежне органе и пријавимо случај. За остале радње (преписке на интернету) вршиће се истрага и утврдити шта је од свега истина. До тада вас молимо да изузмете свој суд без основа. Хвала – наводило се у саопштењу бањалучког вртића.

Према Кривичном законику Републике Српске Немањи Павловићу, бившем васпитачу из бањалучког приватног вртића, пријети до пет година робије. Наиме, према оптужници, Павловић је починио кривично дјело које гласи: “ко наводи дијете на учествовање у снимању дјечје порнографије или ко организује или омогући снимање дјечје порнографије”…

За ово кривично дјело предвиђене су казне од шест мјесеци до максимално пет година затвора.

(Српскаинфо)

Коментари / 32

Оставите коментар
Name

ЕЕЕЕ народе?

17.06.2019 16:39

"За ово кривично дјело предвиђене су казне од шест мјесеци до максимално пет година затвора."

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неутралан

20.06.2019 19:25

Само ви пустите дјецу да се скину, и голе ходају, па послије неко други крив.Има 13 година, све мовуце профиле, надоградјене нокте, трепавице, косу.Слика се напуцена, нагузена, полу гола.Родитељи размислите, церке вам с 13-14 година имају сексуална искуства, док напуне 18 спавале са 3,4,5 њих.Овом момку се трпа несто везе с везом.Мислим да је несто сасвим друго у питању, циљ првенствено....

Name

А јесте

20.06.2019 20:01

А јесте се натоварили на момка, страсно.Људи, ајде мало муцните тим главама, о цему ви то. Цопке недај се, сви смо уз тебе.Од Несе до Даде.

Name

Тамо неки...

17.06.2019 17:18

Прави "мајстор" свог заната. Да имамо правосуђе, можда би нешто и добио...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тамо неки ре

20.06.2019 12:45

Јеси ли и ти нека љубоморна и сујетна особа ?

Name

Целин-ац

20.06.2019 19:21

Све ово око нас је само зло и наопако.Момка правог-здравог хоце направити педофилом.Док је нас који га добро знамо,нецемо дозволити.У слуцају да стварно додје до суда,има нас пуно заиста,који цемо покренути петицију у борби да се овај момак ослободи сваке казне,престане блатити и да га оставите на миру. Комсија

Name

Малеена

17.06.2019 18:46

Шта рећи на ово. Нема те ријечи која описује овај ужас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре малеена

17.06.2019 21:53

Треба га кастрирати одма па онда на робију.!!!

Name

Целинац град

20.06.2019 09:03

Немате појма ко је момак и не лупајте глупости.Ја сам из Целинца , познајем њега и сви нормални људи у Целинцу знају да је то намјестено.О цему прицате, и писете, преписка смијесна, циста навлакуса.Ко је са друге стране, нека се неко позабави тиме и казни тог некога за те неовластене радње.Свако данас мозе направити какву хоце страницу, и писати сваста и о свакоме, бар то сви знамо. И питање за родитеље ,институције, фацебок и остале : Ста раде дјеца на друственим мрезама, ста це им то, да се васпитају, едукују и образују.Поскидају се са 14 гофина, сликају, затрудне у основној сколи и ко је ту крив.Само реално из свих углова сагледати ситуацију. Подрска Немањи Зоран С

Name

Дудук

17.06.2019 20:04

А шта ако је и његов профил измишљен, тј. лажно дуплиран? Свашта су људи спремни, да отму некоме комад хљеба! Ко у читавој причи треба бити кажњен за лажно представљање и навођење трећих лица на кривично дјело?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Олеее

17.06.2019 20:52

Нити знам момка али мислим да ту несто "смрди" .У цијелој прици једна страна.Ста је са другом страном, ко стоји иза странице БПП, ко стоји иза лазног профила.Како неко мозе направити лазни профил, јос узети тудје слике и представљати се као "неко". Сто је тај лазни профил угасен, дајте да видимо слику на том профилу, и лици ли на особу од 14 година.Волио бих видјети и цитаву преписку, а не овако "исцијепано". Тузује се момак, а ко је друга страна "лазан профил", ало правници.Лици ми на неко класицно насе смјестање.

Name

Бринем

18.06.2019 11:10

Има ту свега, више не знаш шта је истина. Па дјечурлија отвара налоге по Инстаграму и ставља своје слике послије наговарања другара, другарица. Ето другари имају, па би и ови други. Сва ме та прича толико нервира јер се свјесно намеће још једна неприродна стварност у којој дјеца нису стекла искуство и не знају се носити са посљедицама. Битан им је број пратилаца, па прихватају захтјеве за пријатељство, добију пратитеље као зло које их вреба. Уосталом често доживљавају разочарења, па су дјеца утучена, губе вољу за правим животом због усамљености. Ни по броју година не би смјели бити на друштвеним мрежама, али све им је дозвољено, све.

Name

Директ

17.06.2019 22:18

Не подрзавам нимало овакав вид борбе против педофилије, посто на овај нацин се крси најмање неколико закона, а и игра полицајаца је отимање посла од људи који су за то плацени. Било би боље да се изврси притисак на надлезне институције да се законски поостри казна за педофилију посто рецимо, у слуцају најтезег облика педофилије, 5 година као максимална казна (колико је по садасњем закону) је недопустиво слаба казна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цел-Бец

20.06.2019 19:32

Видим да има и нормалних, па би и ја подрзао Немању и његову породицу.Из Целинца сам али зивим вани. Добро познајем цијелу породицу и сви су сасвим нормални људи.А ово сто им се десава је само љубомора и пакост, а вјерујте да сам то осјетио на својој кози кад сам некад зивио ту.Мало их је сто це за некога реци несто лијепо.Ако има несто, покрао је.Ако лијепо изгледа курва је,сто погрдније то боје. Искрено се надам да це ти неки нотмални подрзати ову породицу. Милан Д

Name

Перо

18.06.2019 05:06

Тобоже борба против педофилије, а ради се о групи рекеташа и уцјењивача, који врхунским хакерским вјештинама, краду ФБ профиле, уцјењују људе и компромитују. Недавно су ми нудили компромитујуће поруке човјека из Добоја, са којим сам на суду и са којим имам дугогодишњи конфликт. Преваранти и рекеташи. Да постоји полиција та група би била у затвору, а прича о борби против педофилије је само параван за опасне и вјеште криминалце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

18.06.2019 11:12

Значи тако, прича има и другу страну, други образ... А тако ти је и за што шта.. Некога одеру, а некога штите.

Name

Целинац 11

19.06.2019 21:29

Из Целинца сам, момак је скроз ок., као и његова породица.Људи с којима комуницирам а и сам су убиједјени да је све намјестено.Циста љубома.

Name

Цоле (Немањин надимак) ми те волимо

20.06.2019 06:11

Немањини прави другари знају да је све намјестено и уз њега су.Он је добар цовјек, пријатељ, хуманиста, културан, лијеп и истјераце правду. Другари из Целинца

Name

Целзи

19.06.2019 09:03

Тата Синиса И мама Гога су највисе криви за Немањино понасање,она се сирила гдје стигла,сељанка из Парлога,сисла на асвалт осјетила мало сандалица,није водила бригу о њему када је требало,Синиса стари клавијатуриста И пропали пјевац,ста је стигао мувао је,с ким је Немања имао да одрасте И ко да га васпита,мама је у СДС-у локалном Целинацком у то вријеме добро позната била као радодајка,воли паре висе него воде пити,па је радила сто је радила,мали,је то све знао,па гдје Вито Кузмановиц који је трпао маму а ,,постењацина",па Витин кум директор вртица ,,Невен"у Целинцу,Леми,стара муљарга,све је то мали збао И видио,Синису није интересовала Гога ни најмање,а Немања је био размазен,све се у Целинцу зна ко је какав И ко је ко,али се крије,И када би до промјене власти на лојалном нивоу досло,опет се ниста не би покренуло,манијака,педофила,лопова,кокосара се накотило на Целинацкој опстини као нигдје,мањег мјеста а са висе будала,поцеци од зграде опстине,електро,водовода,станице полиције,средње и основне сколе,приуцених кадрова и ливадица који су шљегли из Умке,Шњеготина И струњицара,сада мисле да су врх врхова,није само Немања ту,има Немања у Целинцу много висе него у цијелој БиХ.Није само то један слуцај који је везан за ,,педофилију".Нека провјере ко у станици полиције има исти проблем,а припадник је МуП-а И ради у станици полиције Целинац,ма има материјала за истраге И доказа И индиција И цињеница за наредних двадесет година да суд у Котор Варосу ради И осудјује......толико

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Целзи

19.06.2019 12:16

Бас си безобразан/а, дно дна си кад тако писес...само стицем утисак да си особа која је јако подла, огорцена и љубоморна.

Name

Олеее

19.06.2019 17:16

Е ово је бас прави примјер "насег посла". Није довољно ста се момку ради, сад оплели и по породици.Ма, браво.Кази молим те и о бакама и дедама, ко су, и ста раде, бас ме интересује јер нисам из Целинца.Еее јадан ли си, или јадна, храни злу дусу своју.среца па не зивим у том твом окрузењу.

Name

ЦЕЛЗИИИИИ

19.06.2019 20:02

Павловици су дивна породица, и све ово им неко намјеста.А ови сто их пљују су само љубоморни људи из окрузења.Завидни на свему, па етикетирају разним етикетама, педофил, курва и сл.Залосно је то сто србин србину никад неце помоци, само додатно наносити јос веце зло.Толико од мене.

Name

Јунгиц - Целинац

19.06.2019 20:55

Павловици недајте се, истјерајте правду.Знамо ко сте као и сви нормални људи у Целинцу.Ови негативни коментари су само љубомора, јер заиста имате вриједности.Велика подрска од породице Јунгиц

Name

Ре

19.06.2019 21:28

Мама Гога је као авион. А ти си сто писес овакве бљувотине сигурно си тразио па ниси добио од Гоге. Запитај се мало, све враца.

Name

Целинцани

20.06.2019 04:35

Само љубомора,пакост,сујета. Подрска Павловицима

Name

Целинац Целинац

20.06.2019 05:49

Целинац је опет "подбацио" . Породица нема, ни авионе, ни камионе, а ни позиције у политици и друству.Сасвим нормални људи.Како другације наудити него блатити, педифил, курвалук, пропали пјевац мувао све редом, мислим да сте дно дна. Павловици главу горе, истјерацете правду.

Name

Целинцанка

20.06.2019 06:46

Овај или ова сто писе ове бљувотине, прво да се врати у основну сколу и мало описмени.Онда нека оцисти мало своје двористе, јер је у њему хаос сигурно, и тако се бави тудјим зивотима.Тата Синиса је добар цовјек, мама Гога природна господја, а Немања дјецко за примјер.Све ово сто им се десава је намјестено, измисљено као сто се и види из овог негативног коментара о породици.Завидних и љубоморних је пуно, али има и нас нормалних и реалних, хвала Богу.Свака цаст људима који су уз њих , ја и моја фамилија их добро познајемо и уз њих смо. Фамилија Савициц

Name

Бањалуцанин

20.06.2019 08:11

Моја дјеца иду у вртиц гдје је "уцо" радио, и ми га сви волимо и постујемо и дан данас.Мозете да писете ста год хоцете, он је добар цовјек, одлицан васпитац, а ово све му је намјестено, само не знам да ли због њега лицно или због вртица . Времена цудна, а и људи исто.

Name

Топици

20.06.2019 18:17

Павловицима велика подрска, уз вас смо.Знамо ко сте и ста сте, а ови сто пису су само зликовци и беспослицари, незадивољни собом и својим зивотом па оплели по вама.Немања је дјецко за примјер, и не мозете му натоварири несто сто није !!!

Name

трули

19.06.2019 09:17

Неце се овај дуго називјети дефинитивно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Друуу

20.06.2019 18:20

Немања уз тебе смо ! Велика подрска од другара из основне сколе , знамо се и било ста да ти треба ту смо . Другари ос Целинац

Name

Лука Лабан

11.07.2019 15:52

У Челинцу су изгледа све неки фини људи. ФУЈ!

ОДГОВОРИТЕ