ЛН: Пета узастопна побједа одбојкаша Србије!

Одбојкашка репрезентације Србије победила је у португласком Гондомару Кину са 3:1 у последњој утакмици трећег викенда Лиге нација.  Одбојкаши у трци за Фајнал сикс! Трећи викенд Лиге нација био је пун погодак за изабранике Владимира Грбића.  Србија убацила у пету брзину! У игри смо за пласман на завршни турнир.

Остали спортови 16.06.2019 | 19:18
ЛН: Пета узастопна побједа одбојкаша Србије!
Први сет је прошао без већих проблема за изабранике Николе Грбића, док су се у другом мучили у једном делу, да би преокретом успели да поведу са 2:0.

Проблематичан је био трећи сет, у ком је Кина била концентрисанија и смиренија. Српски одбојкаши јесу спасили две узастопне сет лопте, али је Кина успела да приђе на 2:1.

У четвртом сету блок Србије је прорадио, и одбојкаши Србије су стигли до недостижних 22:15 и утакмицу завршили за непуна два сата. Четвртог такмичарског викенда, Грбићева екипа ће у Милану играти против Италије (21. јуна од 20 сати), Пољске (22. јуна од 17) и Аргентине (23. од 17).

"На папиру" најлакша утакмица на турниру трећег викенда Лиге нација донела је са собом одређена искушења, али их је репрезентација Србије успешно пребродила и наступ у португалском Гондомару завршила са максималним учинком - три меча, три победе!

У недељу поподне савладана је селекција Кине, која је претходно имала само једну победу из осам утакмица, али је одиграла мотивисано и намучила "орлове", нарочито у другом и трећем сету.

На крају ипак сигурна победа Србије и освојена три бода - 3:1 (25:17, 25:22, 25:27, 25:18).

У мечу за који је било релативно тешко "подићи" се после 3:2 против Бразила и Португала претходне две вечери, најефикаснији у нашем тиму био је Миран Кујунџић са 18 поена, док су Александар Околић и Божидар Вучићевић донели по 11.

Иако и даље некомплетна, Србија је овог викенда са 2-4 поправила скор на 5-4 и у преосталих шест утакмица ће се борити за пласман на Фајнал сикс Лиге нација, који ће од 10. до 14. јула бити одржан у Чикагу.

Наредни меч на програму је у петак увече у Милану, против домаћина Италије, а након тога ће се "орлови" састати још са Пољском и Аргентином.

Последњег викенда, од 28. до 30. јуна у Пловдиву, ривали ће нам бити Иран, САД и Бугарска.



Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар