LN: Peta uzastopna pobjeda odbojkaša Srbije!

Odbojkaška reprezentacije Srbije pobedila je u portuglaskom Gondomaru Kinu sa 3:1 u poslednjoj utakmici trećeg vikenda Lige nacija.  Odbojkaši u trci za Fajnal siks! Treći vikend Lige nacija bio je pun pogodak za izabranike Vladimira Grbića.  Srbija ubacila u petu brzinu! U igri smo za plasman na završni turnir.

Ostali sportovi 16.06.2019 | 19:18
LN: Peta uzastopna pobjeda odbojkaša Srbije!
Prvi set je prošao bez većih problema za izabranike Nikole Grbića, dok su se u drugom mučili u jednom delu, da bi preokretom uspeli da povedu sa 2:0.

Problematičan je bio treći set, u kom je Kina bila koncentrisanija i smirenija. Srpski odbojkaši jesu spasili dve uzastopne set lopte, ali je Kina uspela da priđe na 2:1.

U četvrtom setu blok Srbije je proradio, i odbojkaši Srbije su stigli do nedostižnih 22:15 i utakmicu završili za nepuna dva sata. Četvrtog takmičarskog vikenda, Grbićeva ekipa će u Milanu igrati protiv Italije (21. juna od 20 sati), Poljske (22. juna od 17) i Argentine (23. od 17).

"Na papiru" najlakša utakmica na turniru trećeg vikenda Lige nacija donela je sa sobom određena iskušenja, ali ih je reprezentacija Srbije uspešno prebrodila i nastup u portugalskom Gondomaru završila sa maksimalnim učinkom - tri meča, tri pobede!

U nedelju popodne savladana je selekcija Kine, koja je prethodno imala samo jednu pobedu iz osam utakmica, ali je odigrala motivisano i namučila "orlove", naročito u drugom i trećem setu.

Na kraju ipak sigurna pobeda Srbije i osvojena tri boda - 3:1 (25:17, 25:22, 25:27, 25:18).

U meču za koji je bilo relativno teško "podići" se posle 3:2 protiv Brazila i Portugala prethodne dve večeri, najefikasniji u našem timu bio je Miran Kujundžić sa 18 poena, dok su Aleksandar Okolić i Božidar Vučićević doneli po 11.

Iako i dalje nekompletna, Srbija je ovog vikenda sa 2-4 popravila skor na 5-4 i u preostalih šest utakmica će se boriti za plasman na Fajnal siks Lige nacija, koji će od 10. do 14. jula biti održan u Čikagu.

Naredni meč na programu je u petak uveče u Milanu, protiv domaćina Italije, a nakon toga će se "orlovi" sastati još sa Poljskom i Argentinom.

Poslednjeg vikenda, od 28. do 30. juna u Plovdivu, rivali će nam biti Iran, SAD i Bugarska.



Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar