Домаћа потјерница за Каргановићем

Специјално тужилаштво РС 2014. године покренуло је истрагу у вези са пословањем невладине организације "Историјски пројекат Сребреница", којом упрвља Стефан Каргановић. До данас нема судског епилога. Провјерили смо да ли су и шта до сада урадили органи гоњења из РС.

Република Српска 16.06.2019 | 19:33
Домаћа потјерница за Каргановићем
За Стефаном Каргановићем је расписана домаћа потјерница. Потврђено нам је то у бањалучком Основном суду. Према тврдњама наших извора, Каргановић је у Америци, што значи да је домаћа потјерница само пука формалност. Каргановић је човјек који је од власти РС добио два милиона марака за НВО "Историјски пројекат Сребреница". Новац је потрошио без евиденције гдје и како.

Због неплаћених пореза и доприноса оштетио је буџет за више од 100.000 марака, а онда је нестао без трага. Већ пет година је неухватљив за органе кривичног гоњења.

’’Гдје год постоје малверзације и да има основа за сумњу за проневјеру, ја подржавам да надлежне институције раде свој посао. Смтрам да је то у реду за било кога, без обзира ко је ко’’, каже Жељка Цвијановић, предсједник Репунлике Српске.

Стефан Каргановић био је директор ’’Историјског пројекта Сребреница’’. Заједно са Каргановићем потписник публикације о Сребреници јесте и Љубиша Симић, који се, иако љекар опште праксе, представљао као форензичар.

Симић је прије неколико мјесеци наводно боравио у САД, гдје се налази и његов пријатељ и сарадник Стефан Каргановић, који је недоступан органима гоњења Републике Српске. Контактирали смо и Љубишу Симића. Међутим, није желио да каже да ли зна гдје се налази Стефан Каргановић.


’’Не, не. Ја никакве податке о томе немам, нити ја дајем било какве информације новинарима. Мислим да мене немате разлога да зовете. Контактирајте господина директно’’, каже Љубиша Симић.

Влада Репунлике Српске никада није тражила да Стефан Карагновић положи рачуне за два милиона марака, колико је потрошио на пројекат „Сребреница“. Стефан Каргановић је један од коаутора књиге "Рушење Републике Српске", у којој су, као "страни плаћеници", означене поједине невладине организације, удружења, новинари и јавне личности.

И упркос томе, без сметњи је организовао јавне скупове у Републици Српској. Крајем прошле године писао је о убиству Давида Драгичевића, називајући протесте ’’фарсом на Тргу’’, а Давидовог оца ’’корисном будалом’’. Медији су писали да се Стефан Каргановић 70-их година прошлог војека лажно представљао као гроф и конзул краљевине Тонго у Чикагу.

(БН ТВ)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

дудук

16.06.2019 17:58

Додик доводи само светског олоша и кримосе, опљачкају и оду, дакле, све са режимом се испланира, а узме кајмак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

светски олош

16.06.2019 18:20

овај светски олоши и мафијаши су вдјели оазу РС, јер су сви министри, директори, политичари такви, који им помогну и уграде себе на челу са Главним.

Name

Ре

16.06.2019 18:45

Ма наравно домаћа потјерница, да се не би ухапсио. Стара опробана већ виђена фора од хунте. БАНДА!

Name

Договорена

17.06.2019 09:00

Договорена спрега Додика и суда да се не расписе медјународна оптузница.Дрзавни новац је многима одобраван само на миг Додика

ОДГОВОРИТЕ