Због воде, кофера и љубавних катанаца слиједе казне!

Посетиоци вечне престонице Апенинског полуострва од сада ће плаћати казне уколико се не буду придржавали нових правила понашања.

Путовања 15.06.2019 | 14:58
Због воде, кофера и љубавних катанаца слиједе казне!
Вечни град Рим, увео је низ нових правила и прописа која се тичу понашања у граду. Од сада ће морати да се пази на који начин се пије вода из јавних чесама, а биће вам забрањено и да вучете кофер у одређеним деловима града. 

Доношење нових правила понашања у главном граду, заправо је само део мера које се спроводе на нивоу целе Италије. 

Циљ је да се смањи антисоцијално понашање, али и да понашање туриста не утиче превише на живот грађана. 

С обзиром на то да ускоро долази врхунац туристичке сезоне, градске власти одлучиле су да ажурирају постојеће законе са циљем побољшања живота у граду. 

Нова правила укључују и казне за оне који одлуче да се освеже у фонтанама. 

Такође, мушкарцима је забрањено да шетају градом голи до појаса, а није више дозвољено ни постављање "љубавних катанаца" у граду.

Забрањено је коришћење хране у близини историјских споменика, што значи да је уживање у сјајним римским кремастим сладоледом на неким местима постало непожељно. 

Туристи морају да буду посебно опрезни приликом пијења воде из јавних градских чесама. 

Власти су јасно рекле да више није дозвољено да се уста наслоне на саму чесму, већ да се ставе руке испод ње и пије из њих, баш како то раде Римљани. 

Забрањена је и стара римска пракса сушења веша између суседних зграда.

Такође, нису више добродошли ни организовани обиласци пабова. 

Певање и свирање у јавном градском превозу такође могу да буду кажњиви, као и повлачење кофера на историјским местима, као што су чувене Шпанске степенице. 

Наравно, треба истаћи да још увек није потпуно јасно на који начин ће се нова правила наметати и како ће се њихово поштовање контролисати у пракси. 

Како ће уопше да изгледа казнена политика и даље је непозната ствар, а претпоставља се да ће у близини историјских споменика полиција удаљавати људе који крше неки од прописа, забрањујући им једно време повратак на то место.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар