Банке блокирале и четврту фирму

Након блокаде три фирме у власништву руског милијардера Рашида Сердарова у Републици Српској, јуче су блокирани и рачуни предузећа „Цомсар енергy РС“, које је добило концесију за изградњу термоелектране „Угљевик 3“, сазнаје портал ЦАПИТАЛ.

Република Српска 14.06.2019 | 14:25
Банке блокирале и четврту фирму
„Цомсар енергy РС“ има четири рачуна у УниЦредит банци и Новој банци и сви су јуче блокирани.

Концесиони уговор за изградњу и коришћење ТЕ „Угљевик 3“ са овом фирмом потписан је 2013. године, а Комисија за концесије РС је утврдила да „Цомсар“ не испуњава своје обавезе у складу са уговором.

Без обзира на то „Електопривреда РС“ разматра могућност куповине свих концесија у власништву „Цомсара“ РС, о чему смо раније писали у тексту Руски олигарх напушта Српску са 180 милиона КМ у џепу!

Од пет фирми које „Цомсар“ има у РС, само једна тренутно није блокирана. Ријеч је о фирми за трговину електричном енергијом „Цомсар енергy традинг“.

Прије „Цомсар енергy РС“, блокирани су хотели „Цомсар“ у Рудом и Угљевику, док су крајем прошле седмице блокирани сви рачуни предузећа „Цомсар енергy хидро“, у чијем власништву је концесија за хидроелектрану „Мрсово“. ХЕ „Мрсово“ је, према ранијим најавама, ове године требало да буде пуштена у рад, али се од камена темељца није одмакло.

Све фирме које је Рашид Сердаров основао у РС 2018. годину завршиле су у губитку, а највећи минус од 1,4 милиона КМ имао је „Цомсар РС“.

(Цапитал)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Шофер

14.06.2019 13:51

Криминалац и преварант, битанга обицна као и Додик који га је довео да заједно опљачкају овај јад од народа. Какве глупости ваљају народу и народ то попуси, ма и нисмо за боље! Да је поштене власти овакви криминалци и битанге не би смјели ни присмрдити. Хвала бабу нације Додику, 180 милиона хоце да подијеле ееј стоко бекни макар

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.06.2019 14:20

Он је бизнисмен и тај гледа све кроз добит. А криминалци му омогуће да то извуче. Да га нису звали и омогућили све лоповлуке он вјероватно небих ни знао где Српска

Name

Перовицу, Перовицу..

14.06.2019 15:51

Покисло ти перје. Нека кисне, нека кисне покиснути неце... Какав Сердарев, он је само маска... Позајмљивац имена. Нека банке узму блиндирани дјип пок. Спасојевица Сиптара

Name

Поздрав из Словеније

14.06.2019 16:07

Не дај Боже да је тај Рашид из Сарајева или Тузле. Каква би гунгула испала... Овако ,ко фол Рус па може... Оде 180 милиончића... Јест ми вас жао, мислим ако ћемо да се лажемо...

Name

Вебер

14.06.2019 20:02

Рашид је ту само маскота, као нека руска офшор фирма регистрован на Кипру, Комсар енерџи лимитед. А из ње стоји домаћа мајфија које треба да преуземе све наше ресурсе. И онда се направи тај сценарио преваре и замајавања народа око некакве стране инвестиције изграде ТЕ Угљевик 3 од 600МW, а знало се одмах да нема угља ни за 300МW снаге. Али важно да се форсира та прича о страним улагањима, о томе како су обезбедили толико милијарду марака инвестиције,. Осим тога, то је био толико штетан уговор по ко ме је ЕПРС тербала да да рудник у постојећу термоелектрану а да у новоосноваон фирми Комсар енерџи има само 10% власништва док би наводни Рашидом КОмсар енерџи лимитед са КИпра имао 90% власништва. и онда сада домаћа мафија сама себи даје 180 милиона за враћање концесије електропривреди., Ето тако је сав сценаро превере осмишљен. Још 2012 године смо упозоравали на овај сценарио преваре, и да се неће градити никаква термоелктрана, а што би била још већа штета, јер би тада из РС било изнесенао близи 30 милијарди КМ капитала кроз експлоатацију рудника и произвдњу струје, тада су послати људи од стране владе који су правили своју студији, а то људи су радили за Унидо са бањалучког економског института предвођени Ђорђем Лајђићем донели своју студију екомске оправданости који су тврдили да ово није штетна инветиција, давања рудњка у Угљевику под концесију страном инвеститору.

Name

Цињенице

15.06.2019 16:23

Па то је јасно, криминална власт је творац, организатор и изводјац све и једне пљацке.

Name

Синиса Мајсторовиц

14.06.2019 14:10

Све су то гнусне лази Видецете кад Цомсар постане најбоља фирма на Балкану Па ја водим највецу инвестицију у овом делу Европе Правда за Цомсар!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

14.06.2019 14:11

На том рачуну вјероватно има пуно пара и дневни обрт је велики, дајте немојте замарати народ , па није баш толико блесав или можда сте у праву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аустриа

14.06.2019 16:15

Бице боље тоје брат рус

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

14.06.2019 17:35

Расид Сердаров је Рус колико и Бакир Изетбеговиц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Директ

14.06.2019 20:45

Немас појма колико си у криву. Расид је Дагестанац тј Рус близак Руској влади и председник власник огромних шумских површина у Русији власник телевизије власник чега све не чак посједује приватну планину у Аустрији за потребе лова великих Руса попут Путин Медведева Лавова итд

Name

ана

14.06.2019 19:19

Само нагадјате ниста од тога ко је луд улозити добити најбољу концесију па одустати јесте ли ви паметни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Угљевицанин

14.06.2019 21:16

Засто сада рице марва из угљевика која га је довела и клела се у њега..Марва узела паре да га убаци и сад узима паре да га избаци цитава управа РиТЕ угљевик је умијесана у ову превару...А народ и даље цути не смије мотку у саке да узме јер је уцијењен снсд-ом,днс-ом и овим новим демонима на целу са пујдом полицајцем и цедом наивним стоцарем...Бујрум брацо срби

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

15.06.2019 10:38

ТО ЈЕ ОНО КАД ЗАТЕГНЕТЕ УДИЦУ ОНА ДАЉЕ БАЦА.ТУ НЕМА КРАЈА.УДИЦА ЈЕ ДАВНО БАЧЕНА.ТО ЈЕ РЕЋИ ЗАБАВА.НАРОД УЖИВА У ЗАБАВАМА КОГА БРИГА СТВАРНИ ЖИВОТ И ШТА СЕ ДОГАЂА.СРЕТНО КО ПРЕЖИВИ.

ОДГОВОРИТЕ