Бенеди Ђукановић у КПЗ Туњице

Бјегунац Бенеди Ђукановић превезен је у бањалучки Казнено-поправни завод Туњице нешто иза 12 часова, уз пратњу припадника Јединице за подршку МУП-а Републике Српске из Источног Сарајева.

Република Српска 13.06.2019 | 16:10
Бенеди Ђукановић у КПЗ Туњице
Ђукановић се, након скоро два мјесеца скривања, предао полицији кантона Сарајево на Илиџи, синоћ нешто прије 22 часа. Како незванично сазнајемо, Ђукановић је негирао било какву кривицу у вези са убиством Славише Крунића и тврди како је све намјештаљка.

Из МУП-а Републике Српске не желе да коментаришу било какве информације о негирању кривице. Кажу да ће Ђукановић бити испитан од стране тужиоца Републичког тужилаштва.

Начелник Одјељења за односе с јавношћу МУП-а Републике Српске Мирна Миљановић каже да ће ухапшени у наредном периоду бити саслушан од стране поступајућег тужиоца Републичког тужилаштва посебног одјељења, као и полицијских службеника Управе за оргранизовани и тешки криминалитет, а све у циљу потпуног документовања извјештаја за почињено кривично дјело тешко убиство Славише Крунића и Жарка Павловића, као и за тешко убиство у покушају на штету Горана Илића.

Она није могла да саопшти више детаља.

Из Републичког тужилаштва БН телевизије је речено да још нису добили званичну потврду када ће бити рочиште за изјашњење Ђукановића о приједлогу за одређивање мјере притвора. Кажу и да би саслушање Ђукановића могло бити у понедјељак, када би тужилац требало да издаа наредбу за његово довођење.

Из МУП-а Републике Српске напомињу да се наставља интензивна потрага за бијелим "голфом 7", за који се сумња да је осумњичени Ђукановић возио приликом бијега са мјеста злочина.

Из МУП-а моле грађане да, уколико примијете возило, одмах јаве надлежним полицијским органима. Што се тиче скривања Бенедија Ђукановића, из Полиције Републике Српске кажу да нису имали информацију о томе гдје се Ђукановић налази.
Директор Полиције Дарко Ћулум каже да им није познато гдје се Ђукановић налазио.

"Да смо знали гдје је био, ми бисмо га ухапсили", казао је Ћулум.

Посланик Драшко Станивуковић поздравља привођење Ђукановића, али напомиње да је кључно у свему што се Ђукановић сам предао, те да правог хапшења и његовог проналаска није било.

Станивуковић сумња и што се Ђукановић предао у Сарајеву и каже да ће вријеме показати да ли је све унапријед било изрежирано.

"Шта се овдје крије, видјећемо. Ако мене питате за мишљење, данас не вјерујем да ће бити, ни ових дана ни мјесеци, ни у наредном временском периоду пронађени налогодавци", каже Станивуковић.

СДС-ов Небојша Вукановић каже да је најбитније доћи до мотива убиства, јер ће се на тај начин доћи до налогодаваца. Вукановић је имао питање и за безбједоносне службе у БиХ.

"Прије свега, треба испитати, ако је био у држави, гдје се то толико времена крио Бенеди Ђукановић и како то наше службе безбједности раде. Имамо толико МУП РС, ОСА-у, СИПА-у. Како је могуће да се тако опасан криминалац, осумњичен за тако тешко убиство крије тако дуго времена и да га нико није успио пронаћи и на крају да се он сам предао. Дакле, треба видјети ко су му били јатаци", каже Вукановић.

Бенеди Ђукановић био је у бјекству од 22. априла ове године, када су у класичној "сачекуши" у Гламочанима код Бањалуке убијени Славиша Крунић и његов пратилац Жарко Павловић, а тешко рањен Крунићев возач Горан Илић. Приликом напада, убијен је један од нападача Жељко Ковачевић, док је недуго након напада ухапшен Емилио Балдо.

Полиција је у мају ухапсила и Родољуба Гајића, који је био запослен у фирми „Сектор секјурити“, због сумње да је био помагач у убиству.



БН ТВ

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Који Дилетанти

13.06.2019 14:18

Имају у рукама софера голфа, а од народа тразе да пријаве ако негдје уоце голфа тих регистарских табл8ца. Којибпоцетници и дилетанти од МУП-а

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

13.06.2019 14:19

Да није залосно било би смијесно. Ста казе намјестаљка, ма ја болан, све постени у затворима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питање

13.06.2019 14:23

Директор полиције Дарко Ђукановић? Или Дарко Ћулум?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посматрач

13.06.2019 14:46

Код нас је проблем што мафија влада државом тј. свим сегментима друштва. Смијешно је чути да та иста мафија која је једна од највећих и најбројнијих мафија у свијету гања мафију. Они кад неког ухапсе је само због сплета околности, глупости и несмотрности ових других бандита као у овом случају, па морају расписати потјерницу, због јавности, да би се овај сам предао. Иначе никад они не би били пронађени јер то њима није у опису посла, а и исти су им циљеви, чак и сурађују. Њима је у опису посла је нешто друго.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гардиста

13.06.2019 15:02

Хахаха,па ово је комедија.Цуј,настављају потрагу за голфом који је Дјукановиц возио."Добар дан,ја сам инспектор тај и тај,гдје је васе возило-па,овај,не знам,мислим...-у реду,40 год.добијате затвора,без права на залбу.Ако се у тих 40 год сјетите гдје је голф,радо цемо вас саслусат.Довидјења,пријатан боравак у затвору".Ало,нема циле миле,зар је заслузио другације...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

13.06.2019 15:05

Дан прије његове предаје, полиција је први пут након два мјесеца претресла његову кућу. И онда се он други дан предао. Случајност?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре скептик

13.06.2019 16:39

Од кога се крио ако је цист.

Name

Ре ре

13.06.2019 17:57

Од наручилаца! Да не пошаљу неког да га ликвидира!

Name

САНДОКАН

13.06.2019 15:18

А бранит це се цутњом исто као и она будалетина Марко Цолиц који је покусао убити новинара БН телевизије. Добио је све потребне инструкције од налогодаваца..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хаха

13.06.2019 16:22

Имате ста и прицат

ОДГОВОРИТЕ
Name

патриота

13.06.2019 17:04

Овај Стаивуковић и његов САТЕЛИ Вукановић су мозгови Европе...ј...ш ЦИУ

Name

Прцо

13.06.2019 18:04

Е ово ће да буде исто са малим Давором Драгичевић овотије сва политика Додика и велики спин тога СНСД-А на крају чега и наградити јер човјек поштен неможе постати у овој земљи.

ОДГОВОРИТЕ