Најбржи "зиплајн" у скривеном италијанском градићу

Изграђен на стенама, градић између дивовских литица такозваних Јужних Доломита у италијанској регији Басиликата један је од најлепших у Италији.

Путовања 13.06.2019 | 11:30
Најбржи "зиплајн" у скривеном италијанском градићу
Градић који изгледа као да га је прогутала планина познат је по једном од најбржих “зиплајна” у Европи с погледом на шиљате врхове. 

Планински терен у тој регији све донедавно је онемогућавао комуникацију, па је Басиликата једна од најслабије развијених покрајина Италије. 

Заустављена у времену, Пјетрапертоза је савршено уклопљена у околину, а делује као да су је прогутале планине, пише "Пун куфер".
 
Град у облацима има и адреналинску атракцију: "Анђеоски лет". Супербрзи "зиплајн" с врха Пјетрапертозе нуди прегршт узбуђења и поглед на шиљате стене.

Овде је дом и дворцу Арабат, до којег воде стрме камене уличице и стрме степенице које се прилагођавају специфичном терену. Посету употпуњује феноменалан призор погледом на шуме, планине, језера и долине.

Вреди видети и цркву Мадре ди Сан Ђакомо ,која чува осликано дрво из 15. века.

Без обзира на своје лепоте, Пјетрапертоза још није "извикана", за разлику од осталих италијанских градића, па према томе, ако желите место у којем нема гужве и где се несметано можете врзмати слепим уличицама или истраживати природу, југ Италије одличан је избор.

Коментари / 0

Оставите коментар