Najbrži "ziplajn" u skrivenom italijanskom gradiću

Izgrađen na stenama, gradić između divovskih litica takozvanih Južnih Dolomita u italijanskoj regiji Basilikata jedan je od najlepših u Italiji.

Putovanja 13.06.2019 | 11:30
Najbrži "ziplajn" u skrivenom italijanskom gradiću
Gradić koji izgleda kao da ga je progutala planina poznat je po jednom od najbržih “ziplajna” u Evropi s pogledom na šiljate vrhove. 

Planinski teren u toj regiji sve donedavno je onemogućavao komunikaciju, pa je Basilikata jedna od najslabije razvijenih pokrajina Italije. 

Zaustavljena u vremenu, Pjetrapertoza je savršeno uklopljena u okolinu, a deluje kao da su je progutale planine, piše "Pun kufer".
 
Grad u oblacima ima i adrenalinsku atrakciju: "Anđeoski let". Superbrzi "ziplajn" s vrha Pjetrapertoze nudi pregršt uzbuđenja i pogled na šiljate stene.

Ovde je dom i dvorcu Arabat, do kojeg vode strme kamene uličice i strme stepenice koje se prilagođavaju specifičnom terenu. Posetu upotpunjuje fenomenalan prizor pogledom na šume, planine, jezera i doline.

Vredi videti i crkvu Madre di San Đakomo ,koja čuva oslikano drvo iz 15. veka.

Bez obzira na svoje lepote, Pjetrapertoza još nije "izvikana", za razliku od ostalih italijanskih gradića, pa prema tome, ako želite mesto u kojem nema gužve i gde se nesmetano možete vrzmati slepim uličicama ili istraživati prirodu, jug Italije odličan je izbor.

Komentari / 0

Ostavite komentar