Митровић: Још кад буде пун "Рајко"...

"Уз ветар у леђа и пуног 'Рајка' све је могуће. Најбитнија утакмица у квалификацијама за нас и важно је да имамо подршку навијача", рекао је Митровић и унапред позвао публику на меч против Португала у септембру.

Фудбал 11.06.2019 | 13:48
Митровић: Још кад буде пун "Рајко"...
"Орлови" ће на одмор ипак бољег расположења.

Морал играча драстично је покварен у петак катастрофалним поразом од Украјине (5:0), али само три дана касније фудбалери Србије су показали мнобо бољу игру, жељу и хтење за лаку победу над Литванијом (4:1) и "мир" до септембра.

Један од јунака победе био је Александар Митровић који је постигао два гола.

"Ово је била лепа утакмица с наше стране, остварили смо победу и вратили се на прави колосек. Мало теже време, али битно је да смо 'отворили' меч у правом тренутку. Прво полувреме је било феноменално, док смо у наставку спустили гас. Тешке ноге, умор...".

"Најважније је да смо на правом путу и да смо се приближили водећим екипама".

Тада ће Србија играти одлучујуће мечеве за пласман за Европско првенство 2020. године против Португала и Луксембурга, а Александар Митровић се радује том изазову.

"Португал је показао квалитет у Лиги нација и сувишно је причати о њима. Играмо код куће, надамо се пред пуним стадионом и можемо да будемо опасни. У Лисабону смо добро играли, били смо чврсти, а уз ветар у леђа и пуног 'Рајка' све је могуће. Најбитнија утакмица у квалификацијама за нас и важно је да имамо подршку навијача", нагласио је најбољи стрелац ове генерације.

Митровић је постигао 25. гол у дресу "орлова", што је више него што има година (!), а утисак је да је Србија могла да слави и убедљивије.

"Покушавали смо, али лопта није хтела... Лука Јовић је погодио две пречке, ја сам имао велику шансу, негде нисмо имали среће, али дали смо четири гола, ово је било сасвим коректно. Добра победа после тешког пораза", закључио је Митар после утакмице за "Спортклуб".

Један од оних који није био на терену у дебаклу од Украјине, али је оставио одличан утисак на данашњој утакмици био је Саша Лукић. 

Заиграо је по десној страни у "ромб" формацији, држао је међупростор док је ширину давао Антонио Рукавина, а нова позиција му је очигледно "легла" пошто је успевао да понови добре игре које је презентовао и у Торину претходних шест месеци.

"Било је тешко после тог пораза који нас је задесио, али окрећемо се даље. Најбитније је да смо ушли добро у меч пошто смо знали колико је важно. Од првог минута смо знали шта хоћемо, могли смо да постигнемо и више голова у наставку, али смо задовољни због победе и три бода. Имамо сада два-три месеца да се припремимо за наредне утакмице. Ово је тек трећа утакмица у квалификацијама, идемо корак по корак", казао је Лукић.

Везиста је истакао да је важно да извучемо поуке пред меч са Португалом, односно да верује у ову младу екипу.

"Битно је да Србија побеђује, треба само да заборавимо ово што је било и да против Португала одиграмо најбоље могуће", закључио је бивши фудбалер Партизана за крај разговора.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар